Camne nak buat search box?

CG Sponsors




aniey

Active Member
Joined
Sep 20, 2006
Messages
1,065
Reaction score
187
Points
33
Assalamualaikum,
Pada otai2 blogger sekalian. saya nak bertanya.. cam ne caranya atau apa codenya utk kita buat search option kat blogspot kita..kalau isi kandungan dah terlalu banyak memang payah nak cari 1 persatu, jadi utk memudahkan visitor saya nak buat search box macam search box google.

Harap ada yg sudi membantu
 
Sponsored Post

pokcak

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,664
Reaction score
95
Points
70
Assalamualaikum,
Pada otai2 blogger sekalian. saya nak bertanya.. cam ne caranya atau apa codenya utk kita buat search option kat blogspot kita..kalau isi kandungan dah terlalu banyak memang payah nak cari 1 persatu, jadi utk memudahkan visitor saya nak buat search box macam search box google.

Harap ada yg sudi membantu
aku bukan otai, tapi aku cuba jawab..

aku rasa bleh guna yang google adsense tu. kita bleh masukkan pilihan untuk nak search di website kita. untung ape camtu. ada orng entry for searching, dapat la sket.. rasanya la kot camtu la..
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Assalamualaikum,
Pada otai2 blogger sekalian. saya nak bertanya.. cam ne caranya atau apa codenya utk kita buat search option kat blogspot kita..kalau isi kandungan dah terlalu banyak memang payah nak cari 1 persatu, jadi utk memudahkan visitor saya nak buat search box macam search box google.

Harap ada yg sudi membantu
senang je code untuk wat search tapi masalah kena tahu URL la pulak barulah berkesan :confused: ,so tak dapat membantu tak cukup info.
 

thereds

Super Active Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
5,329
Reaction score
3
Points
65
kalau guna wordpress..function search ni bleh dimasukkan sekali kalo tak silap aku...
 

joerzoe

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2007
Messages
490
Reaction score
1
Points
15
Aah,kalau ada akaun google adsense lagi bagus.Ada search box cume tampal je dalam blog kite.Selain mudah bleh generate income per.Sila2lah register google adsense.Free je tak rugi pun.
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
tul ker google adsence free?

leh ajar x cam ner nk wat paste kat web blog kita tu?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register