camna bole survive walaupun tak dak customer?

CG Sponsors




sekam padi

Super Active Member
Joined
Dec 17, 2006
Messages
8,899
Reaction score
252
Points
91
soalan aku → camna kedai² terutamanya kedai butik bole survive walaupun tak dak customer....aku kerap kali dok ronda kat shopping compleks , payah nak nampak sorang customer pun nak masuk kedai² camtu....sampai pekerja dlm tu muka cam boring aje.. :)|:)|..sewa lot kedai beribu sebulan + gaji pekerja lagi.....ada yg bukak kedai² camtu bertahan sampai 2-3 tahun pulak tu..:-?:-?
 
Sponsored Post

PopIsDead

Active+ Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
4,857
Reaction score
478
Points
41
mungkin tu showroom jer..sambil wat sales!
kebanyakkan nyer ader supply kat tempat2 lain..

wallahualam

pop
 

Dianey

Active Member
Joined
Jan 28, 2008
Messages
2,232
Reaction score
72
Points
30
Diorang ada kedai2 lain yang depa buat... total keseluruhan kedai2 yang dia ada still boleh cover kos untuk kedai yang tak untung tu. Sebab diorang percaya, satu masa nanti once dah famous.. kedai tu akan datang customernya sendiri form time to time.

Tapi ada juga kedai besar2 dimana mereka bukak kedai nak cuci duit mereka dengan bukak kedai.. :p
 

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
maybe time ko dtg tu,org xde kot...time ko xdtg,dia ramai org ke??
 

esohor

Active Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
1,524
Reaction score
0
Points
20
aku rasa profit yang dorg dpt tu memang terlalu tinggi sampai 200 - 500% dari harga kos dorang dpt.... dpt jual sebahagian pun dah cover semua nya....

haris
 

wealthgainer

Legendary Member
Joined
May 20, 2007
Messages
13,976
Reaction score
42
Points
120
mungkin tu showroom jer..sambil wat sales!
kebanyakkan nyer ader supply kat tempat2 lain..

wallahualam

pop
Yang ni aku setuju...:)cgrock. Selalunya kalo boutique2 yang ade kat shopping complex yang grand..memang dia spend untuk advertisement je... Background sale kita tak nampak... Sama macam kedai lain...nampak macam dorang buat retail...tapi yang masyuk byk tu kat wholesale business. :D. (Cina punya style).
 

leica

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2007
Messages
426
Reaction score
19
Points
25
kalau dah sekali tempahan bley cover suku sewa kedai, x mustahil...
 

sekam padi

Super Active Member
Joined
Dec 17, 2006
Messages
8,899
Reaction score
252
Points
91
Tapi ada juga kedai besar2 dimana mereka bukak kedai nak cuci duit mereka dengan bukak kedai.. :p


maksudnya income dari sumber² yg tak sepatutnya...tapi declare sebagai untung sale ... pada hal sale tarak pun...camtu ke??
 

sekam padi

Super Active Member
Joined
Dec 17, 2006
Messages
8,899
Reaction score
252
Points
91
camna pulak kalu lain dari butik...
contohnya macam tadi aku ronda kat Jusco , ada kedai buat duplicate anak kunci + jual remote alarm keta....customer tarak pun
 
Sponsored Post
Top
Log in Register