Camana nak jdkan box putih hyptv unifi sbgai android box?

Recommended Brokers


Joined
Jun 25, 2013
Messages
566
Reaction score
39
Points
20
Salam semua.aku ada box putih hyptv unifi yg tak guna sbb dah cut unifi tukar ke maxis fibre.
Box ni yg dah update,takde playstore...takle tgk u tube dll.
cmna nak jdkan dia mcm android box yg lain eh?ada u tube dll tu.

tlg ajarin gue dong

 
Sponsored Post

aziemsyazmier

Fun Poster
Joined
Nov 22, 2010
Messages
134
Reaction score
176
Points
23
Saya pakai box putih yang dah jailbreak pun sekarang dah jadi sendal pintu.Banyak apps dah tak support android 4.4 nie.
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,688
Reaction score
199
Points
73
bump..aku nak tau gak
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
10,200
Reaction score
2,103
Points
226
Cara Install Aplikasi Android Di HyppTV Box

Sebelum ini ada cara untuk memasukkan APK ke dalam HyppTV STB menggunakan STB Tool dan juga cara memasukkan playstore ke dalam box. Bagaimanapun update terbaru dengan software version SPC telah pun block ke semua cara diatas.



Walaubagaimanapun ada cara atau loophole yang masih boleh digunakan untuk download dan install aplikasi android kedalam hypptv box dengan lebih mudah. Hanya memerlukan keyboard ataupun airmouse.

Cara ini telah pun dikongsikan oleh neocyke di forum loywat. Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut, boleh search di forum tersebut.

Langkah 1 : Buka stock browser dan pergi ke laman web yang membolehkan anda untuk mendownload aplikasi android secara terus seperti androidrepublica, aptoide, apkpure atau apkmirror.

Langkah 2 : Sekiranya anda cuba untuk download secara terus akan keluar "Sorry does not support download" error.



Langkah 3 : Apa yang perlu dilakukan adalah klik+hold di link download (direct link) sehingga muncul menu seperti dibawah, dan pilih ‘save link’. (double tap+hold sekiranya menggunakan trackpad)



Langkah 4 : Selepas itu file akan di download dan hanya tunggu sehingga selesai proses download.



Langkah 5 : Selesai sahaja proses mendownload hanya perlu tekan Ctrl+J (tekan ketika browser page masih dibuka) dan akan keluar stock droid Download Manager.



Langkah 6 : Hanya tekan pada aplikasi android yang didownload dan mulakan proses installation.



Langkah 7 : Selesai. Selepas itu aplikasi boleh digunakan seperti biasa. Untuk memudahkan urusan, aptoide merupakan alternative terbaik untuk mendapatkan aplikasi android secara mudah seperti google play store.

Maintenance code HyppTV Box : 6872


Pautan

Sumber asal Android Republica
 

blankoguy85

Super Active Member
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,545
Reaction score
64
Points
70
Saya pakai box putih yang dah jailbreak pun sekarang dah jadi sendal pintu.Banyak apps dah tak support android 4.4 nie.

Betul lar tu.. mmg tak support dah kalau nk insert mcm2 apps dlm tu..
 

kipassiling

Fun Poster
Joined
Nov 30, 2010
Messages
858
Reaction score
74
Points
20
mcm mana pulak andriod box nak letak hyyptv? sebab langgan unifi hanya dapat unifi tv everyway je.
 

abah5851

Active Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,285
Reaction score
71
Points
30
skang tgh update firmware ni...semua application dah clear..hahahahaa
 
Sponsored Post
Top
Log in Register