Camana Nak Bayar Kad Kredit Dgn Online Banking

CG Sponsors




TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
salam semua:)

Camana Nak Bayar Loan Dgn Online Banking?

katakan dr mybnk2u, terus transfer pyment ke akaun number k.kredit kita? (kad kredit public)

thanks
 
Sponsored Post

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,522
Reaction score
97
Points
80
guna tranfer intrabank..aku buat camtu ke cc BR n loan BI
 

miela78

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2008
Messages
3,338
Reaction score
74
Points
30
Kena belajar tu utnk memudahkan pembayaran sebarang bil
 

bisnes-minded

Active Member
Platinum Member
Joined
May 2, 2008
Messages
1,157
Reaction score
2
Points
25
guna mcm ko g transfer ke acc len...

no credit card ko tu dianggap no akaun gak...

harap membantu
 

eapui

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2007
Messages
4,827
Reaction score
7
Points
25
kalu cimb charge rm 0.50 je..
 

elan

Active+ Member
Joined
Apr 10, 2007
Messages
4,796
Reaction score
34
Points
30
kalau cimbclick, pilih transfer fund, pilih other bank... nanti akan keluar senarai bank, lepas tu pilih bank mana, dan pilih jenis pembayaran... kat situ ada tulis, transfer fund (untuk pindahan wang ke akaun simpanan/semasa), loan (pinjaman kereta/rumah dan lain2) dan Credit card.. pilih credit card.. kat ruangan no acc tu tapi no kad kredit, lepas tu ruangan nama letak nama kita (pemilik kad kredit).. ok..

aku suka guna cimbclicks sebab dia caj RM 0.50 je untuk transfer ke bank lain...:D
 

mdeeen

Freshie
Joined
Aug 7, 2007
Messages
11
Reaction score
0
Points
3
bergune

voila bro!!

thanx..info sgt bergune, aku baru je byr c.card bank islam aku...

tp ni aku nk tambah ckit;
1. Utk c.card bank islam aku, CIMB charge RM1.00 dr akaun kita, bukan dr jumlah transfer. cth kalu korang xfer ke bank islam RM200, RM200 akan masuk lam akaun bank islam, dan RM1.00 service charge ditolak dari duit dlm CIMB.

2. Pindahan wang akan effective dalam masa 3 hari bekerja (Interbank xfer).

sekian..
Selamat Tahun Baru Cina.
 

[email protected]

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
16,651
Reaction score
84
Points
125
tahniah sbb berjaya mengeksplore dunia perbankan intenet
 
Sponsored Post
Top
Log in Register