Calon isteri bekerja atau full time house wife

CG Sponsors




Bakal Calon Isteri Anda Bekerja Atau Suri Rumah Sepenuh Masa


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

tesco

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Nov 9, 2008
Messages
344
Reaction score
2
Points
15
Salam..dalam mengharungi kehidupan rumah tangga ada suka dan duka ...segalanya bergantung atas pilihan diri anda sendiri...saya nak mengisahkan bakal calon isteri anda yang dari sudut mana pilihan anda...antara yang bekerja atau tidak...

Kalau dalam zaman serba canggih dan alaf globalisasi ni rata-rata atau majoritinya org pilih calon isteri yang bekerja bagi menjamin ekonomi berumahtangga coz lepas kahwin akan terasa keperitan bekerja sorang diri tambahan bila dah ada 2 ke 3 orang anak....mungkin ada yang kurang bersetuju jadi itu hanyalah sekadar pendapat dan perbezaan pandangan yang penting diri anda bahagia dengan pilihan anda.

Dalam memilih tu ..ada jugak yang inginkan bakal isteri mempunyai kerja tetap dan berpencen umpamanya kakitangan kerajaan, Guru, Polis, Tentera, Nurse atau sebagainya...cam diri saya sendiri yang isteri saya adalah kakitangan kerajaan yang berpendapatan tetap dan berpencen....cuma mungkin bila isteri bekerja ni makan dan minum tu kurang teratur ler dan anak-anak terpaksa kasi pada baby sitter..:D

Jadi apa pandangan dan perancangan bakal Isteri Korang...yang wanita pun bagi lah idea skitt kat lelaki-lelaki ni:D
 
Sponsored Post

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
calon tak dak lagi..

kalo bleh nak bini cikgu...

senang...
 

rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,123
Reaction score
54
Points
75
*ankat tangan

ppuan bley cast vote x?:D:D:D
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,166
Reaction score
1,041
Points
1,101
aku nak cikgu....
 

b0t0x

Fun Poster
Joined
Sep 14, 2008
Messages
391
Reaction score
0
Points
10
bley cikgu pn takpe doh,hehe...
 

rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,123
Reaction score
54
Points
75
dgn pergolakan ekonomi yg semakin meruncing n membimbangkan ni, adalah lebih baik utk berkerjaya/bekerja. atleast kurang la sikit bebanan isirumah. tak kira la government servant or private sector, own biz ke, etc.

at the same time, it's a good thing, atleast ada backup just in case IF anything would happen kan? :)

p.s btw ada ke isteri duduk umah jaga anak zaman skang ni?:-?:-?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register