Cadangan untuk first sports/super bike?

Recommended Brokers


mat_letop

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 30, 2012
Messages
6,636
Reaction score
65
Points
75
pakai harley tuan
boleh join club
 
Sponsored Post

nazting

Active+ Member
Joined
May 8, 2013
Messages
2,570
Reaction score
40
Points
30
Benelli mmg baru kt malaysia..tp die wujud sekampung dan sezaman dgn ducati...mmg berbaloi pakai..
tapi made in China kan?

cume licence dari Itali..

quality ok x?
 

eunos

Active Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
2,414
Reaction score
3
Points
25
xmo cuba NAZA BLADE 650 TBR ke..? brand new baru RM 24 586.
 

senyum

Permanently Banned
Joined
Jan 20, 2010
Messages
2,677
Reaction score
14
Points
25
xmo cuba NAZA BLADE 650 TBR ke..? brand new baru RM 24 586.
Kwn ada pakai. Sbulan jahnam. Mula2 sy bersangka baik je
dgn brand naza ni walaupun slalu dgr yg negatif. Tapi dah
kene kat membe sendiri, mmg sy akan menjauhi naza la.

knp myesal bro???z250 x best ke???
Z250 bunyi mcm ex5 convert. Klau utk value for money, baik
amik benelli inline 4. Z250 dah different class dah tu.

Sy mmg menjauhi model2 250. Membe2 yg guna 250 dlu masa
duit x banyak (tapi nak guna gak moto cc besa), sume dah
nyesal sbb rugi nak upgrade bagai.

Sy dah shortlist. Kemungkinan besar xj6 sbb long term lg
reliable. Benelli klau tiba2 berubah hati. Takut parts je
benelli ni walaupun ade kat jln ipoh nun.

:)cgrock :)cgrock :)cgrock
 

eunos

Active Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
2,414
Reaction score
3
Points
25
Kwn ada pakai. Sbulan jahnam. Mula2 sy bersangka baik je
dgn brand naza ni walaupun slalu dgr yg negatif. Tapi dah
kene kat membe sendiri, mmg sy akan menjauhi naza la.



Z250 bunyi mcm ex5 convert. Klau utk value for money, baik
amik benelli inline 4. Z250 dah different class dah tu.

Sy mmg menjauhi model2 250. Membe2 yg guna 250 dlu masa
duit x banyak (tapi nak guna gak moto cc besa), sume dah
nyesal sbb rugi nak upgrade bagai.

Sy dah shortlist. Kemungkinan besar xj6 sbb long term lg
reliable. Benelli klau tiba2 berubah hati. Takut parts je
benelli ni walaupun ade kat jln ipoh nun.

:)cgrock :)cgrock :)cgrock
sy dah guna dah lepas setahun, mcm biasa je. prob sket2 tu adat..dgr juga cerita negatif ttg blade, mebi owner2 lama yg carb dan memula dulu, utk model2 baru dah xde prob sgt..90% dah resolve..prob ketara adalah pd plug cap dan kes2 terpencil pd benda2 lain.. tp andai dlm warranty semua akan ditukar for free.

tp terpulang lah pd sedara, duit sedara, nk beli ape2 pon ok je.. tp x semestinya xde prob kat moto yg dibeli nt..cuma ikut rezeki masing2 dan cara2 pemanduan dan penjagaan..

gd luck dgn motor baru nt...insyAllah..:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register