Cadangan : Sebagai Tanda Prihatin Dengan Isu Palestin

CG Sponsors




husinlempoyang

Super Active Member
Joined
May 18, 2008
Messages
6,232
Reaction score
70
Points
75
Salam saudara2 di CG.
Aku terpangil untuk membuat cadangan ni lepas tgk Halaqah kat tv9 tadi - cerita pasal Palestin jugak.
Seperti yg kita semua maklum, seluruh dunia sekarang sedang meratapi apa yang sedang berlaku di Gaza.
Kadajalan ISRAEL mmg dari dulu lagi tak pernah berubah - malah semakin menjadi2 lagi kedajalannya.

Aku cukup2 bersetuju dengan pandangan ustaz badlishah berkenaan dengan peranan yang kita boleh lakukan sebagai
saudara semuslim kepada palestinean. Setiap dari kita ini ada peranan masing2 dalam isu ini - termasuk warga2 di CG ni.

Di sini aku ingin cadangkan pihak ADMIN agar dapat membuat satu kategori khas untuk Support Palestin. Sebab pada pandangan aku, kita sebagai seorang muslim perlu konsisten dalam isu2 besar seperti ini. Biarlah ianya menjadi salah satu agenda penting di CG, dan bukan agenda yang bermusim.. maksud aku, bila Israel berhenti menyembelih rakyat palestin, graf keprihatinan kita pun mula turun - ini bukan forex .. ada turun naik - kena konsisten. Sama lau jugak dalam contoh boikot memboikot barang Israel n Us nih - masa setan zionis tu duduk serang palestin, boikot la McDonald. Tapi bila semua dah reda balik - tak tahan weh tgk foldover .. kat lain x jual pulak benda2 tu (padahal roti tempayan jer tu!!!.. hehehe). Masa tu, mula la pakat2 support ekonomi zionis.

eh.. melalut pulak. point sebenar threed ini ialah untuk mencadangkan ADMIN wujudkan kategori baru khas untuk sokongan Palestin / atau lebih General ... sokong muslin sedunia - sebab bukan Palestin juga yang jadi mangsa kezalilam US n zionis - Iraq n Afghan pun kena jugak.

Warga2 CG yang lain? apa kata anda? sokong?
 
Last edited:
Sponsored Post

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
10000% sokong...
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
"point sebenar threed ini ialah untuk mencadangkan ADMIN wujudkan kategori baru khas untuk sokongan Palestin / atau lebih General ... sokong muslin sedunia - sebab bukan Palestin juga yang jadi mangsa kezalilam US n zionis - Iraq n Afghan pun kena jugak."

yang nih aku tak berapa nak paham...nak bukak thread baru atau nak buat satu kategori untuk membantu dorang tue...(sebagai contoh bagi derma)
 

pentium5

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,891
Reaction score
87
Points
30
Israel mmg jahat...
Disebabkan umat Islam sedunia tidak bersatu,
negara Palestin jadi mangsa. Lepas ni negara mana plak.
 

husinlempoyang

Super Active Member
Joined
May 18, 2008
Messages
6,232
Reaction score
70
Points
75
"point sebenar threed ini ialah untuk mencadangkan ADMIN wujudkan kategori baru khas untuk sokongan Palestin / atau lebih General ... sokong muslin sedunia - sebab bukan Palestin juga yang jadi mangsa kezalilam US n zionis - Iraq n Afghan pun kena jugak."

yang nih aku tak berapa nak paham...nak bukak thread baru atau nak buat satu kategori untuk membantu dorang tue...(sebagai contoh bagi derma)
bukak kategori baru - sebagai tanda kita di CG ni walaupun sibuk2 caru pitih kat sini, bergosip sana - sini, berpolitik dll, ada baiknya kita wujudkan kategori khas sebagai tanda mengecam kebiadaban Israel, AS n sekutu2nya menyerang bumi Islam. Tak payah nak campur Isu Palestin / Afghan / Iraq dlm Isu Semasa - memang Isu semasa tapi Isu Semasa ni adalah spesel kes. Isu yang perlukan perhatian serius dari kita sebagai umat Islam yang bersaudara. Kalau blh kutip dana lagi bagus. Point asal aku adalah untuk wujudkan kategori khas untuk Isu ini saja. Kat dalam tu, letak la apa2 pun, kutip derma ke.. plan demonstrasi ke. plan memboikot ke. etc.

tambahan :
Aku tertarik dgn ucapan ustaz badlishah dm Halaqah malam tadi.. dia cakap lebey kurang.. tanda protes ini bukan saja dgn memboikot barang2 saja.. artis pun sepatutnya terlibat sama. Dia cakap, kat negara mana tah, artis stop aktiviti hiburan sebagai tanda protes.. dan dia cakap. artis malaysia sepatutnya buat macam tu jugak.. dia cakap "stop dulu melompat2 tu"... huhuhu.. panaaas...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register