BWF World Tour 2020

CG Sponsors




janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
momata kembali..... hahahaha.. syok game
 
Sponsored Post

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,391
Reaction score
137
Points
133
momata kembali..... hahahaha.. syok game
Drp dulu kalau ada 2 kejohanan berturut2 dlm 2 minggu , ramai Pemain x Boleh maintain prestasi ....
Sbb tu ramai tarik diri Singapore open & kalau main pun under perform.
Mamota kalah awal di msia open ... jadi dia fresh di Singapore open ...
Cuma LCW yg kerap menang 2 Kejohanan berturut2... lain2 Pemain susah ikut jejak LCW.
 

janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
Drp dulu kalau ada 2 kejohanan berturut2 dlm 2 minggu , ramai Pemain x Boleh maintain prestasi ....
Sbb tu ramai tarik diri Singapore open & kalau main pun under perform.
Mamota kalah awal di msia open ... jadi dia fresh di Singapore open ...
Cuma LCW yg kerap menang 2 Kejohanan berturut2... lain2 Pemain susah ikut jejak LCW.
itu pasal lcw legend. sgt konsisten kan. cuma malang kejohanan besar aje. rasa rasa byk faktor punca lcw susah nak dpt tittle kejohanan besar. salah satu tak cukup fit. sebabnya malaysia takde player setanding dia ,chenlong, lindan. tujuan untuk meletihkan pihak lawan time semi or suku. semua lcw kena hadap. paling ketara time olimpik sebelum ni. semi final rubber set kalahkan lindan, penuh kino tape kat badan. final terpaksa pulak jumpa chen long. lagi byk kino tape tampal. kalau lah victor boleh rubberset semi lawan chen long atles chen long boleh tahan letih gak
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
281,404
Reaction score
11,524
Points
2,376
Badminton Talk









 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
41,209
Reaction score
1,116
Points
201
Aku jangkakan shuttler Japan bakal kuasai arena Badminton sblm olimpik Tokyo... Watanabe mix double japan bakal jd Park Joo Bong baru... arituh dier men double men... slumber kitai straight set Gudeon/sukalmojp pair indon .... giler dier punye blocking cam wall batu... hilang akal pair indon tuh... berubah muka mamat belagak indon tuh...
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
281,404
Reaction score
11,524
Points
2,376
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,230
Reaction score
215
Points
38
Lin Dan masih ada ranking ya bos...

Ada chance lagi lin dan asah taji dengan naik gunung great wall lagi...:D

Japang sampai 3 player...Kalo hj bun latih agaknya mcm mana laa ranking...

Thailand pon single dan mantap? Player tamil pon dah mantap?

Kena tunggu ubi baru dr akademi bwh hj misbun juga laa ni nanti kita...

p/s: Bukan xnak menaruh harapan lee yang ada nie...Sebab dah bertukar tgn bkn dengan hj misbun..so kita pon frust laa...:p

1593534354824.png
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,230
Reaction score
215
Points
38
Laa.....mohd ahsan ngan hendra setiawan 1st men double ker bos?

Sah...malaysia nak naik kena booking order sama depa berdua...nak mantap kena pakej mereka...kalo mahal baru pilih salah seorang... :D

Hoho..geng mickey mouse gideon simpan taji laa...tetiba drop bawah....lawan pair kita depa masih di depan...kalo menang rubber game pon depa still other level atas dari kita...

Dtg mana pair chinese taipei tue bos? Berlatih coach mana sampai handal bgini?

Pair china sejak pair tua dierorg pencen nampaknya pair yg ada tak naik2 nie...ker sebab coaching staff beregu takde ah yongbo.. :D

1593534831184.png
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,409
Reaction score
21,052
Points
1,671
Piala Thomas: Malaysia dalam Kumpulan A

EeeqESsUMAEoJ7-.jpg


KUALA LUMPUR: Undian Piala Thomas 2020 yang berlangsung sebentar tadi menyaksikan Malaysia diundi dalam Kumpulan A bersama Indonesia, Belanda dan England manakala juara bertahan, China berada dalam Kumpulan B.


China yang menewaskan Jepun 3-1 pada pertembungan final pada edisi 2018 di Bangkok, Thailand dijadual berdepan Taiwan, Australia dan Perancis manakala Jepun yang berada dalam Kumpulan D bertemu Korea Selatan, Thailand dan Kanada.

Dalam Kumpulan C, semi finalis dua tahun lalu Denmark, diundi bersama pasukan India, Jerman dan Algeria untuk kejohanan yang dijadual berlangsung di Aarhus, Denmark dari 3 hingga 11 Oktober ini.

Dalam pada itu, undian bagi Piala Uber menyaksikan Malaysia diundi dalam Kumpulan B yang merangkumi Korea Selatan, Indonesia dan Australia manakala juara bertahan, Jepun yang menewaskan Thailand 3-0 pada edisi 2018, diundi dalam Kumpulan A bersama Taiwan, Mesir dan Sepanyol.

Undian Piala Thomas & Uber

Piala Thomas

Kumpulan A
Indonesia
Malaysia
Belanda
England

Kumpulan B
China
Taiwan
Australia
Perancis

Kumpulan C
Denmark
India
Jerman
Algeria

Kumpulan D
Jepun
Korea
Thailand
Kanada

Piala Uber

Kumpulan A
Jepun
Taiwan
Mesir
Sepanyol

Kumpulan B
Korea Selatan
Indonesia
Australia
Malaysia

Kumpulan C
Thailand
Denmark
Scotland
Kanada

Kumpulan D
China
India
Perancis
Jerman

 
Sponsored Post
Top
Log in Register