BWF World Tour 2019

CG Sponsors




joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,610
Reaction score
909
Points
161
kita mental pun dh kalah dgn player lain
blom kira skill @ tempo game lg

ji zia tu masih kelaut dalam. harap misbun boleh buat sesuatu. lama gak berguru ngan misbun tu tapi tak nampak solid lagi
 
Sponsored Post

C_Kenek

Super Active Member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
5,123
Reaction score
58
Points
70
dlm rekod super series LCW pemain plg konsisten
cuma dlm kejohanan besar dunia yg lain..dia cuma tiada nasib utk jd juara
tp tgk player china kebanyakan semua br awal 20an
next thomas cup & uber mungkin dpt kt china kot..agak jela:D
pemain malaysia semua mental problem termasuk lcw tapi lcw paling konsisten. Bam kene buat sesuatu untuk kuatkan mental pemain. sekali je tengok pemain malaysia menang lepas tertinggal jauh masa lcw jadi juara terbuka malaysia kat sabah rasanya yg lain boleh kejar set 1 atau ke2 pastu kelaut la tak penah menang.
 

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,382
Reaction score
137
Points
133
bg aku corak lindan main x mcm dulu...cuma di set ketiga je lps chen long hilang fokus baru keluar smash2 padu lindan ni.set pertama dgn kedua mcm lindan main control ball je, smash pun jrg2.

Set 1 & 2 LD belum jadi diri dia sbb kalah 9-21 & menang 21-17.
Set ke 3 menang 21-11 barulah LD dulu2...

Set ke 3 bila LD up kan tempo permainan , CL hilang fokus sbb xleh ikut .
Mmg tu lah LD dari 2004 dulu... main laju bg lawan off fokus & buat silap bg shuttle2 x cukup ke back line jadi senang LD matikan...
 
Last edited:

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,382
Reaction score
137
Points
133
ji zia tu masih kelaut dalam. harap misbun boleh buat sesuatu. lama gak berguru ngan misbun tu tapi tak nampak solid lagi
Masa Juara Taiwan open dah nampak bunga2 dia tapi biasalah Pemain msia lepas champion akan down .. contohnya hafiz hashim Juara all England 2003, liew darren Juara France open 2012, koo/tan all England 2007 pun Sama.... semuanya down lepastu
 

Kelulut madu

Fun Poster
Joined
May 1, 2018
Messages
652
Reaction score
78
Points
30
Ada sapa2 leh info open singapore nak tgk live youtube cmner?
Tksh
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,180
Reaction score
8,938
Points
2,226
Badminton Talk









 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,180
Reaction score
8,938
Points
2,226
Badminton Talk




Men's Singles Draw #SingaporeOpenSuper500

Tomorrow's MS matches are going to be amazing!

Momota vs Axelsen
Ginting vs Chou Tien Chen
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,180
Reaction score
8,938
Points
2,226
Badminton Talk




Women's Singles Draw #SingaporeOpenSuper500

Queen of the East and West will try their best to prevent All Japanese Final(?)

SF lineup:
Tai TY vs Akane
Sindhu vs Okuhara
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,180
Reaction score
8,938
Points
2,226
Badminton Talk




Men's Singles Draw
#SingaporeOpenSuper500

Who is excited?

FINAL
Kento Momota vs Anthony Sinisuka Ginting



Women's Singles Draw
#SingaporeOpenSuper500

The two top seeded reach the final!

FINAL
Tai Tzu Ying vs Nozomi Okuhara



Men's Doubles Draw
#SingaporeOpenSuper500

Will it be another Singapore Open win for the Indonesian pair?
or
Will it be the first for the Japanese?

FINAL
Ahsan/Setiawan vs Kamura/Sonoda



Women's Doubles Draw #SingaporeOpenSuper500

Will Japan regain its domination?

Final:
Matsutomo/Nagahara vs Kim/Kong



Mixed Doubles Draw #SingaporeOpenSuper500

Final lineup:
Dechapol/Sapsiree vs Tan/Lai
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,180
Reaction score
8,938
Points
2,226
Yonex All England


Raw emotion from Kamura and Sonoda on winning the Singapore Open MD title today
 
Sponsored Post
Top
Log in Register