BTC USD 57,073.9 Gold USD 1,777.61
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bussines online>>>apa kebaikannya?..Bincangkan & berkongsi idea disini!!!

cikgurp

Active Member
Messages
2,153
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
Bussines online>>>apa kebaikannya?..Bincangkan & berkongsi idea disini!!!

hye!

just sekadar ingin bertanya dan buat survey?....adakah bussines online ini lebih menguntungkan daripada bussines offline?...bagaimana nak berjaya dalam bussines online?...

bagaimana ciri2 produk yang bagus untuk di pasarkan?

p/s:berikan komen2 anda sama negative or positive,sekadar untuk perkembangan ilmu kita2 semua....


:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

CoffeeCupp

Fun Poster
Messages
239
Joined
Dec 15, 2009
Messages
239
Reaction score
1
Points
15
offline = limited market @ localization target
Online = Unlimited target @ global market.
 

imabiz

Active Member
Messages
2,301
Joined
Mar 27, 2009
Messages
2,301
Reaction score
53
Points
40
offline = limited market @ localization target
Online = Unlimited target @ global market.

setuju... tapi imabi rase kalau online nie kene gune teknik atau cara yang betul untuk pemasaran dan marketing..
 

cikgurp

Active Member
Messages
2,153
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
ada sesiapa lagi yang ingin berkongsi....product apa sesuai untuk bussines online nie?.....klu product fizikal mcm mana penghantarannya:-?:-?:-?:-?
 

zamreda

CG Top Poster Club
Messages
31,388
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
pengurusan pos yang lemah....kekadang barang tak sampai...
 

dr_zool

Legendary Member
Messages
13,409
Joined
May 26, 2009
Messages
13,409
Reaction score
59
Points
120
mudah online sebb byk kos kite leh save.
pekerje,sewe tapak,api air,baya pn cme internet je la.

pasaran pon global.kalu ad kedai kt sgor,nk reach market kt sabah swak agk susa melaenkn name da terknal.

tp kalu on9,buat 1 web/blog,then pastikn trffic mencurah2 masuk.
for sure berjaye sejaye2nye...:">:">

produk lak variable.mcm2 leh dijual.xnk smpan stok wt style dropshipping.
jual pekhidmatan pn leh.
cume nk xnk jek buat

:)cgrock:)cgrock
 

Norfazli

Active+ Member
Messages
3,202
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
kalau nak buat biz internet
baik fokus ke pasaran global terus
guna bahasa inggeris + pakai paypal atau lain-lain
bila dah kaya nanti...baru boleh fokus malaysia market
nasihat kepada yang tak pernah buat perniagaan internet lagi
 

hairl

Active+ Member
Messages
3,053
Joined
Aug 22, 2007
Messages
3,053
Reaction score
24
Points
25
buat pasaran malaysia pun boleh untung byk dah..asal pandai cari peluang....dan memang bagus kalau dapat pergi pasaran luar cuma blajar dulu dlm malaysia baru ke luar negara
 

cikgurp

Active Member
Messages
2,153
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
waaaaa......mcm penerangan ada?......mcm mana kita nak jualkan sesuatu produk tue??? hehehehehe:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register