BTC USD 39,088.1 Gold USD 1,818.77
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Business kedai gunting rambut

LEMANtheMAN

Super Active Member
Joined
Oct 26, 2010
Messages
7,463
Reaction score
9
Points
65
Masalah yg sy manpak dari biz ni dan retail yg lain, cemana nak mengelak dari tukang gunting/pekerja yg tipu sales? Contohnya customer dtg gunting rambut 30 orang sehari tapi tukang gunting tu declare 25 orang je yg datang dan songlap duit utk 5 pelanggan lain.

Kalau pakai cctv pun takkan kita nak mengadap recording tu jer tiap2 hari?

Cemana tokey kedai gunting tu mengawal cash flow kedai dia tu..?

setiap pelanggan lepas gunting wajib kena bagi tisu basah..so owner kira dari berapa tisu yang tinggal..berapa yang dah dibagi..benda ni pekerja xtau..rahsia tokey gunting hehe :)cgrock
 
Sponsored Post

Mat Abid

Active Member
Joined
May 20, 2010
Messages
2,308
Reaction score
25
Points
40
sesuai dibuka di dalam kawasan universiti...
 

skafever69

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
4,427
Reaction score
20
Points
25
Aku tengok... business ni di monopoli oleh indian. Dan kita yg melayu pun suka g kedaj india dari melayu. Pandangan aku la. Ingat nk cari pekerja indian tp kena byk syarat lak nk suruh dia jg.
 

great.takaful

Active Member
Joined
Mar 5, 2013
Messages
1,493
Reaction score
25
Points
30
salam..aku up balik thread ni..topik yang menarik..ada ke rakan cg area kl yang dah bukak barber...
ada sesapa tahu tempat boleh belaja one to one or blaja sambil bekejra
 

k3ryck

Active+ Member
Joined
Dec 31, 2009
Messages
3,245
Reaction score
61
Points
30
kat tempat sy ada barber melayu. kedai style india, tapi gunting style salun. harga pun murah je. dewasa RM9. cuma xd servis urut2, picit2, tepuk2, patah sana sini.

xpnah tanya lak modal dia berapa setup.
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,104
Reaction score
717
Points
126
tempat aku ada kedai gunting rambut anak muda melayu. murah je. sebelum GST RM5. sekarang belum pergi lagi. kedai dekat masjid jalan kaki 2 minit sampai tapi masuk waktu tak pergi masjid. muda lagi katanya.
 

great.takaful

Active Member
Joined
Mar 5, 2013
Messages
1,493
Reaction score
25
Points
30
aku plan nk running barber sebelum bulan 6 ni..aku area KL...sapa boleh gunting rambut style barber..pm aku utk perbincangab lanjut..boleh jv
 

lampre

Fun Poster
Joined
May 10, 2014
Messages
109
Reaction score
0
Points
10
untuk yg nak buka bisnes tu carilah barber yg mahir dlm fesyen2 rambut ni.kena pandai jaga hati pelanggan.sebelum ni aku gunting kedai melayu,aku gunting sebulan sekali..hanya sekali je dpt diskaun tu pun seringgit je...dah le pelanggan tetap.last2 aku beli sendiri mesin,gunting sendiri je rambut :D paling penting bg aku,kena bagi kepuasan utk customer.yela kalo slh gunting mahunye tak hangin org tu.
 

wangcuma

Fun Poster
Joined
Jun 23, 2006
Messages
386
Reaction score
17
Points
15
sekadar perkongsian

saya ada cara bagaimana untuk
1. meningkatkan trafik ke kedai tuan
2. menjadikan pelanggan lebih setia
3. jika anda adalah pemilik, walau pun anda berada di mana sahaja tetapi boleh memantau kemasukan wang harian
4. walau pun kedai sudah ditutup, tetapi tuan masih akan ada pendapatan

boleh PM jika berminat
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register