BTC USD 32,617.8 Gold USD 1,778.09
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Business kedai gunting rambut

skafever69

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
4,427
Reaction score
20
Points
25
Salam warga cg. Ada warga cg niaga kedai gunting rambut tak. Kalau ada boleh bincangkn. Modal berapa yer utk pembelian brg brg semua. Aku cadang nk bukak kedai tp aku xreti gunting rambut org. Kiranya bayor gaji kat org... ambik separuh kedai cukup la. Buat stail mamak atau india

rata rata ramai ke kedai india utk gunting rambut.... ada tips tak...
 
Sponsored Post

nazry

Active Member
Joined
Mar 22, 2006
Messages
1,673
Reaction score
3
Points
25
Aku pun terpikir nk wat biz ni jgk bro..
baru dpt kedai sewa RM200/month..bulan 3 ni masuk
Nk tau jgk costing utk beli brg2 keperluan.
Pengiraan ringkas aku :
Sorang dewasa cas RM8 (RM5 dpt kt kita, RM3 amek kt tukang gunting)
RM5 x 15 orang x 30 hari = RM2250
Sewa kedai = RM200
Elektrik = RM300

Bersih RM 1800 kurang lebih..
 

along833

Fun Poster
Joined
Dec 1, 2012
Messages
804
Reaction score
0
Points
10
Aku pun terpikir nk wat biz ni jgk bro..
baru dpt kedai sewa RM200/month..bulan 3 ni masuk
Nk tau jgk costing utk beli brg2 keperluan.
Pengiraan ringkas aku :
Sorang dewasa cas RM8 (RM5 dpt kt kita, RM3 amek kt tukang gunting)
RM5 x 15 orang x 30 hari = RM2250
Sewa kedai = RM200
Elektrik = RM300

Bersih RM 1800 kurang lebih..

lau blh psg tv ngn astro.. supaya customers tunggu tk bosan..

mcm satu aunty ni, aku dh stay gunting ngn die 3thn dh msk thn

ni.. die punye rege aku rasa plg murah kt tmpt aku rm6 sorang..

die pulak friendly, byk sembang tanya2.. takdelah diam je sampai

habis,mcm tkde ape2 jd.
 

azmi_tshirt

Super Active Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
5,624
Reaction score
19
Points
65
masalah klu bukak kedai tapi kita sendiri tak pandai gunting. bila pekerja lari, kedai kena tutup. klu bos pandai gunting, boleh gak ganti sebelum dpt pekerja baru.... sama jugak macam bisnes kedai makan..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
154,857
Reaction score
21,202
Points
1,671
barber punya kerusi ribu2..ada sampai 10k pun ada

2ndhand mmgla byk tp buruk dah

klo wt style salun murah sikit kerusinya
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
154,857
Reaction score
21,202
Points
1,671
ada orang nak jual business gunting rambut.. area johor.. reason nak jual sebab tak ada tukang gunting..

income sebulan 2k - 5k
kos per mounth 200 termasuk sewa, api dgn air

http://www.mudah.my/Kedai+Gunting+Rambut+1Malaysia-23462198.htm

(kalau income lebih 2k reason macam tu aku usaha jugak cari tukang gunting) :D

ha kan sampai 20k. yg mahal kerusi tu ha

klo guna kerusi mcm kt salun pg magic boo shopping barang bwk rm1000 cukup dpt 3 kerusi, siap dpt tempat cuci rambut lg..tu klo nk wt style salun la
 

LEMANtheMAN

Super Active Member
Joined
Oct 26, 2010
Messages
7,463
Reaction score
9
Points
65
aku selalu pergi barber ane area tempat aku..

ada jugak sembang2..aku ingat dia owner..tapi dia cakap dia pon sewa dan share untung dengan towkey..

towkey dia banyak kedai gunting..dia pilih pemuda-pemudi india..dia kasi training sampai terer..lepas tu dia bukak kedai dekat kawasan baru..dia bagi dorang jaga..share profit..

mesti masyuk bisnes gunting rambut ni
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register