BTC USD 38,096.2 Gold USD 1,798.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Business jual Durian...

Sponsored Post

makcikcomei

Active Member
Joined
Dec 3, 2010
Messages
2,125
Reaction score
454
Points
51
Dulu masa saya duduk puchong
Saya dtg kajang makan kat sg chua

Berniaga buah nie byk risk
Risk mcm buah xleh bertahan lama
Bila buah dah merekah
U xleh jual sama harga dgn buah fresh

Nak cover sales
Kena buat online marketing juga mcm cod area radius 10km
Lepas tu nak tarik pelanggan dan kekalkan pelanggan beli dgn kita
U kena bagi buah jamin... maksudnya jika cust balik tapi buah xleh makan
U kena ganti
Kalau rosak 2 biji.. esok u kena ganti la 2 biji semula

Terima kasih bro. Nanti ada masa boleh p pusing tengok
 

Attachments

  • Screenshot_20210621-210601_Facebook.jpg
    Screenshot_20210621-210601_Facebook.jpg
    916.9 KB · Views: 8

macellsprvive

Active Member
Joined
Mar 25, 2013
Messages
1,767
Reaction score
386
Points
51
Baru lepas pekena durian kawen gred AA RM15/kg. Harga kebun.

Ambil 6kg. Dapat buat kecik2 besar kepala budak dlm 7-8 biji.

1 biji je terlalu muda. Lain2 memang puas hati.
 

abah5851

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,726
Reaction score
220
Points
43
Saya skang meniaga durian juga
Tpi cadangan saya
Jgn amik terlalu byk bekalan buah
Sebab sekarang musim pkp
Try main 200kg dulu
Kalau habis
Esok main plak 350kg
Dan seterusnya

Hari jumaat sabtu ahad.. boleh layan 500kg

Sebab sifat manusia.. isnin-khamis depa sibuk dgn kerja
So depa tak memikir nak beli durian
Jumaat sabtu ahad..baru depa fikir nak makan benda lelain skit

Kalau u ambil 1 tan terus
U baru lagi dlm main durian
Sesilap u boleh rugi besar
Sebab buah akan merekah hari kedua
Harga dah drop
saya pikir bukan untuk berniaga tepi jalan... bekal kan ke peniaga... sebab kalau dah masuk Thailand... ambil sikit tak berbaloi..
cuma sekarang masih mencari ilmu membawa keluar buah dari thailand ke Malaysia...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register