Business Apa Yg Bagus Untuk Van Bergerak

CG Sponsors




pakaji

Active Member
Joined
May 15, 2009
Messages
1,208
Reaction score
17
Points
25
Salam semua,..
Nk tanya pendapat korg semua. aku tau korg semua x kedekut ilmu kan
Aku nk buka berniaga, modal tk la byk, cuma rm50k
kalau nk buka business yg ada kedai memang la tk cukup.
bayar booking, depo, utilities, stamping pun dh nk dkt rm20k.
so, aku ingat nk buat van bergerak
tp org slalu jual makanan bila bisnes van bergerak ni.
selain drpd makanan ada tak cadangan lain drpd sahabat CG sekalian..:)
 
Sponsored Post

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,629
Reaction score
258
Points
91
bergantung kepada kawasan..
kalau dekat kilang2...jual sarapan pagi atau makan tengahari
 

MrKacanG

Super Active Member
Joined
May 24, 2008
Messages
5,061
Reaction score
31
Points
70
Salam semua,..
Nk tanya pendapat korg semua. aku tau korg semua x kedekut ilmu kan
Aku nk buka berniaga, modal tk la byk, cuma rm50k
kalau nk buka business yg ada kedai memang la tk cukup.
bayar booking, depo, utilities, stamping pun dh nk dkt rm20k.
so, aku ingat nk buat van bergerak
tp org slalu jual makanan bila bisnes van bergerak ni.
selain drpd makanan ada tak cadangan lain drpd sahabat CG sekalian..:)
salam kalau dah ada van tangkap sub buat wiring cantek ooo :)paid:)paid
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,962
Reaction score
734
Points
161
ermm

amik udang antar udang laut kat restauran cina.

dulu sy amik kat pulau sayak kedah antar kat cina.

kalo sekilo untung rm5-rm10. sehari antar 40-80 kilo.
 

MrLey

Active+ Member
Joined
Jan 1, 2010
Messages
3,292
Reaction score
68
Points
30
Bapa saudara saya salah seorang peniaga cendol (air/goerng-goreng) guna lori 1/2 tan. Masa dia nak berhenti kerja dulu dan na buat perniagaan ni semua kata dia gila. Maklumlah masatu dia orang kuat GoodYear (gaji besar la katakan) dan nak buat kerja yang jauh menyimpang. Tapi sekarang dia la pelanggan (pelabur unit trust) saya yg Melayu simpan RM1k setiap bulan..(untuk beri motivasi pada TT).

Tuan dah ada van nye ke atau akan beli van dengan RM50k tu? Seorang rakan saya bawa van dari KL terus ke Teluk Intan setiap hari. Tugasanya mudah, ambik & hantar barang di sepanjang perjalan. CAj RM10 je tak kira kecil atau besar (tapi yang boleh bawak dalam van la). Satu hari dia minta adik tumpang balik dai KL. Dalam perjalan tu singgah-singgah la. Kalau selalu 2 jam sampai ke rumah, 6 jam baru sampai tumpang kawan tu. Tapi RM10 X 43 perhentian (pelanggan tetap). Bayangkan pendapatannya sehari = RM10 X 43 = RM430 (tolak makan & minyak van masih ada lagi)...selagi kita kreatif...pasaran boleh dicipta..betul tak? Selamat berjaya.
 

12daily_pro

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2005
Messages
3,705
Reaction score
31
Points
30
amik lauk siap kedai makan yg TT rasa makanannya best .. pegi jaja kat perumahan ... org skang malas da nk masak lauk tghr nie ... ape kata TT jaja ... confirm clear lauk2 tu semua .... hahaha...
 

tuksidang

Banned
Joined
Jul 26, 2008
Messages
4,972
Reaction score
462
Points
41
jual ayam golek bro..bleh bukak kat umah org kawen
 

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
24,973
Reaction score
46
Points
120
buat karoke bergerak bro..kt dalam tu, full range karoke set, JBL punye ..LCD SKRIN 42' ...pastu bukak meja2, jual air aje ..org lepak minum air sambil karoke
 
Sponsored Post
Top
Log in Register