BTC USD 49,291.2 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Burung yang pandai bercakap

gold_minded

Active Member
Messages
1,073
Joined
Nov 24, 2008
Messages
1,073
Reaction score
25
Points
30
SEKADAR LEPASKAN TENSION KERJA....GELAK SKIT
SKIT JER JGN LEBIH LEBIH SANGAT TAU!!!!!


Ada seekor burung kakak tua yang sangat cerdik dan
mempunyai pandangan mata yang sangat tajam sehingga boleh
menembusi apa-apa halangan yang menutup matanya (Transparent
le tu...)

Setiap pagi burung ini akan bertenggek di dalam sangkarnya
yang tergantung di tingkap. Rumah tuan punye burung ni
terletak di antara sekolah rendah dan kuaters guru

Setiap pagi ada 3 orang cikgu melintas di hadapan rumah
tuan punye burung ni dari sekolah ke kuaters guru, oleh itu
hari-hari lah burung ni perhati 3 orang cikgu yang bertutup
litup tuh ke hulu ke hilir... ke hulu, ke hilir.....

Setiap hari burung ni tengok cikgu-cikgu tu atas bawah,
atas bawah.. Bila dia boring dia
menyanyi-nyanyi. ... tak pun, dia akan baca skrip cerita
sembilu 2... lama-lama makin boring pulak... so dia
ternampak le si cikgu-cikgu tu berderet jalan slow-slow nak
pergi ke sekolah

Burung ni pun kuyu-kuyukan mata dia...then tonyoh tonyoh
sikit mata dia...dah tu dia kibas-kibas kan kepak dia...pas
tu dia jerit kuat-kuat... .

"BELANG!! PUTIH!! BIRU!!!"

Cikgu-cikgu tadi sama-sama menoleh ke arah burung tu dan
pandang ke depan semula. Mereka jalan cepat-cepat. .. Sampai
di sekolah mereka cuma saling pandang memandang... ..

Keesokan harinya cikgu-cikgu tu pun macam biasa lalu depan
burung tu lagi. Bila balik ke rumah kuaters guru, burung tu
buat dek je... bila time cikgu ni nak ke sekolah, burung tu
jerit lagi.......

"PUTIH!!! BUNGA-BUNGA! !! PINK!!! "
Cikgu-cikgu tu terkejut dog... dan berjalan cepat-cepat
lagi... sampai di sekolah depa pun tanya sesama
depa.....cikgu pertama bercakap "camna
burung kakak tua tu tau warna sepender yang kita
pakai?" Cikgu kedua menjawab "Tak tau pulak ....
ahli sihir ke apa ntah....." .

Cikgu ketiga mencelah "Alah ..kebetulan je
agaknyer.... . tak pe, kita tengok besok pulak
camana..."

Keesokan hari nya macam biasa... pagi-pagi cikgu-cikgu tu
lalu depan rumah burung tu.... burung tengah bersenam
memusing-musingkan kepaknya 360 darjah...... .."Iyah!
iyah! lapan lapan lagi... satu...dua.. ." dan
seterusnya.

Bila time cikgu ni nak ke sekolah, lalu lagi depan
burung..... Burung pun tengok.... dia jerit lagi..

KELABU!! HIJAU!! PURPLE!!"

Cikgu-cikgu berlari-lari anak tanpa menoleh ke kiri dan ke
kanan. Setiba di sekolah guru mereka berbicara lagi...Cikgu
pertama "Memang betul apa yang burung tu cakap.... heh,
apa nak buat hah?". Cikgu kedua "Kita mesti buat
something untuk uji burung tu...".Cikgu
ketiga...."Aku tau... apa kata esok kita semua pakai
color hitam".
"Okey...Set! ! !!!" balas depa.....

Keesokan harinya..... .sama juga.... bila time ke sekolah,
burung tu jerit lagi...

HITAM!!HITAM! !!HITAM!! !!"

Cikgu-cikgu tu berlari anak lagi....di sekolah mereka
berbincang.. .. cikgi pertama "Nampak nya burung tu
mempunyai pandangan mata yang transparent. ..." . Cikgu
kedua "Atau pun dia cuma boleh kenal warna....".
Cikgu ketiga..."Betul tu, mungkin dia dah di latih
untuk meneka warna, tapi tidak dilatih untuk meneka bentuk.
Kengkawan, apa kata esok kita jangan pakai sepender
langsung."

"Orait!! Set!!" depa jawab.

Keesokan hari nya, lagi sekali macam biasa Di waktu pagi
burung buat dek je.... bila time cikgu-cikgu tu nak ke
sekolah, burung tu tengok.... ditenungnye lama-lama...
cikgu-cikgu tu mula tersenyum dan jalan slow-slow...
...sambil toleh-toleh kat burung tu...burung tu tengok
lagi.... dia naik-naikkan mata macam Ziana Zain gitu....dah
tu pusing belakang... dia
tengok lagi dengan cara menonggeng.. ....dah tu dia
pandang ke depan balik.... dia garu-garu kepala...dah tu
usap-usap dagu.....dia cekak pinggang.... . dah tu burung tu
pegang dagu lagi....pastu dia senyum.....dia jerit lagi kuat
kali ni...



"LURUS!!! LURUS!! KERINTING!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!! !!!!!!!!!"

Cikgu-cikgu ni terus lari sampai tak cukup tanah gamak
nyer.....

**MORAL : JANGAN SESEKALI MENGUJI BURUNG YANG PANDAI
BERCAKAP. HEHEHE
:D:D
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Messages
85,652
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
dah ada dah nie
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Messages
9,169
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
hahahah panjangnye cerita. :))
 

Mr.81

Active Member
Messages
1,401
Joined
Jul 5, 2009
Messages
1,401
Reaction score
4
Points
35
baru jer minggu lepas den golakkan lawak neh...
 

LORDZ666

Active+ Member
Messages
3,672
Joined
Apr 26, 2007
Messages
3,672
Reaction score
5
Points
25
aku dh agak dh mst astruk ni.........
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register