Bursa tengah merundum - ape nak buat dengan UT

CG Sponsors




Mlano Rock

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2009
Messages
441
Reaction score
2
Points
15
Nak minta pendapat technical analyst

Berdasarkan prestasi bursa sekalarang ini tengah merundum sejak beberapa hari yang lalu adakah patut saya buat switching ke money market. Money market switching dia FOC.
 
Sponsored Post

kunta25

Fun Poster
Joined
Aug 14, 2009
Messages
555
Reaction score
9
Points
15
Macam mane tau merudum bro ..tngk graf ok je...
 

Mlano Rock

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2009
Messages
441
Reaction score
2
Points
15
bro, klu hari-hari merah je, nervous juga. walaupun i long term investor, tapi i nak preserve gain yg dah dalam tangan.

i beli piof tahun 2007. Gain tahun tu i dapat 34%. Duit epf bro, kira 30% lebih lumayan dari epf. tahun 2008, jatuh -15%. klu switch awal tahun 2008 memang cantik. i hold & capital lost 15%.

la ni tahun 2009, dah cantik balik 32%. 14/1/10 dah 42%. La ni 22/1/10 jatuh pasal market dok merah je tinggal 38%, 4% jatuh. Klu hold takut sejarah tahun 2008 berulang pulak.

kira-kira nak switch sebelum CNY ni. graft ok lagi ke nak hold atau swictch je. hari ni pun masih merah lagi walaupun sikit.
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,408
Reaction score
21,052
Points
1,671
CNY punye penangan jeni..Hangseng Nikkei drop kita pun follow drop..masing2 nak pakai duit nk raya..time nila market tgh ade sales..sok lepas raya cina harga dh mahal..
 

Mlano Rock

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2009
Messages
441
Reaction score
2
Points
15
masa untk switch nih..
cantik bro, hari ni je dah 16 point merah. kena preserve gain tahun 2009. kang gain yg i kumpul selama ni hang seng buat yam seng pulak.. tak sudah menyesal.:((
 

hazri99

Active Member
Joined
Nov 30, 2007
Messages
1,576
Reaction score
2
Points
25
tul tuh.. jgn tunggu lg.. kang nyosal.. tak nak semua lock jer profit sikit tuh.. sempat lg nih.. especially cash la.. kalau epf.. tak er lg..
 

goal_hunter

Active Member
Joined
Feb 14, 2008
Messages
2,492
Reaction score
8
Points
25
kalo dah 38% tu switch jer...jgn tamak sgt...org s=tamak selalu rugi...sok nampak tanda2 ok balik, masuk balik...
 

fahry

Fun Poster
Joined
May 20, 2008
Messages
862
Reaction score
4
Points
15
salam,

kira-kira nak switch tapi nak switch ke Dana apa erk?
UTC saya senyop je...tak bg apa-apa pendapat pun...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register