Burger RM0.50???

CG Sponsors




WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
salam geng2 biz cg semua.

ni thread terbaru aku dalam section ni. :D

aku nak tau dari tokei2 burger sekalian tapi x termasuk francais seperti otai burger,oblong dan lain2 la ek. hanya persendirian sahaja yg terlibat. :D

soalan aku,dengan menggunakan roti dan daging yg paling murah tetapi HALAL,dapat tak kos 1 burger hanya rm0.50??? :-?

bahan2 asas sahaja digunakan.roti,daging lembu/ayam,sos pada kadar biasa(x meleleh) dan wrapper.

dapat x kos 1 burger dalam rm0.50??? :-?

aku bukan main2 tapi serius.hanya post serius dan berguna sahaja dapat membantu.thx.
:)paid

sedikit info ttg burger bajet.

bahan2 : roti(semurah mungkin)+sos(minima)+daging lembu/ayam(paling nipis)+wrapper(sesempoi mungkin).
sasaran : pelajar sekolah/budak2 taman perumahan
anggaran sasaran 1(2 sesi persekolahan) : 2000 orang pelajar
anggaran sasaran 2(taman perumahan) : 1500 orang kanak2/remaja
anggaran harga kos : rm0.50
aggaran harga jual : rm1.00
anggaran untung : rm0.50
anggaran terjual 1 hari : 100 biji
anggaran untung kasar : rm50
 
Last edited:
Sponsored Post

anuarinvestor

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
10,529
Reaction score
143
Points
123
ko dah survey dulu belum? dari kos ...
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,510
Reaction score
1,755
Points
206
dapat tu dapat bro
tp xberkualiti la burger tu

biase skrg org jual burger dari jenama RAMLEE
lain mmg rase tepung je
 

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
dapat tu dapat bro
tp xberkualiti la burger tu

biase skrg org jual burger dari jenama RAMLEE
lain mmg rase tepung je
dapat? cun kalau macam tu. idea ni memang gila tapi menarik. boleh share harga? roti dan daging jenis apa x kesah asalkan HALAL. :)paid
 

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
membe aku ad bukak kedai burger....modal dalam RM1..sume barang RAMLEE...jual dalam RM2...mmg standard price skrg...org nak rasa n harga x penting sgt..sbb aku tgk burger daging da RM2.30 skrg
 

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
membe aku ad bukak kedai burger....modal dalam RM1..sume barang RAMLEE...jual dalam RM2...mmg standard price skrg...org nak rasa n harga x penting sgt..sbb aku tgk burger daging da RM2.30 skrg
burger standard tetap ada cuma nak cari kos burger dalam rm0.50 jek sebab aku nak jual rm1 sahaja. :)paid
 

pakmaun

Active+ Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
2,572
Reaction score
1
Points
25
ish korang dok cite pasal bege aku jadi lapo la plak...

best gile kalo rege bege lima kupang je....heheheh
 

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
ish korang dok cite pasal bege aku jadi lapo la plak...

best gile kalo rege bege lima kupang je....heheheh
bukan harga jual rm0.50 pakmaun tapi harga kos dalam rm0.50 paling cun.menarik dan tertarik woo..!!! :)paid
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,179
Reaction score
817
Points
176
cosnyer dalam 0.60 sbb pasar pasar malam ada yang jual sehinggit..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register