Bunyi guli atas rumah, adakah gangguan atau water hammer

CG Sponsors




anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,397
Reaction score
36
Points
30
dia saja banyak penerangan scientific bila ada isu ghaib..

the ancient one pernah cakap kat hulk..

Bruce Banner : With all due respect, I'm not sure that science really supports that.

The Ancient One : The Infinity stones create what you experience as the flow of time. Remove one stone and that flow splits. Now, this may benefit your reality but my new one, not so much. In this new branched reality, without our chief weapon against the forces of darkness, our world will be over run. Millions will suffer. So, tell me Doctor, can your science prevent all that?

.
ni scene dalam end game ke..part bruce nak g amik batu tu:)):))
 
Sponsored Post

azmn396

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2009
Messages
689
Reaction score
24
Points
15
ramai kot mengalami benda mcm ni bkn stkt guli kdg2 tgh2 mlm pun ada dok bunyi mcm alih meja kerusi mcm tu xkan la tiap2 mlm anak jiran dok main benda yg sama kan...

pernah sampai tahap aku/bini aku tempik trs syp xde bunyi lps tu tp esoknya ada je la...:)):))
Aku pernah kena macam ni,time bermalam di Cameron,booking dua bilik hotel,sekali die bagi option apartment kt atas bukit,layan je la,mlm dengar bunyi org susun perabot,aku agak ade yg pindah la,dh kul 12 tgh mlm bunyi jgak lg,rajin sungguh,macam takde hari lain dah,esok pg,pak mertua aku tgk kt atas,umah atas takde org, jilake sungguh,setan rupenye,mujur la aku xde rase takut,rase bengang adela.
 

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,397
Reaction score
36
Points
30
Aku pernah kena macam ni,time bermalam di Cameron,booking dua bilik hotel,sekali die bagi option apartment kt atas bukit,layan je la,mlm dengar bunyi org susun perabot,aku agak ade yg pindah la,dh kul 12 tgh mlm bunyi jgak lg,rajin sungguh,macam takde hari lain dah,esok pg,pak mertua aku tgk kt atas,umah atas takde org, jilake sungguh,setan rupenye,mujur la aku xde rase takut,rase bengang adela.
sama jugak bro aku kena kat hotel di melaka,,tido 2 malam..tengah malam bunyi kerusi..tolak meja,,aku anggap atas mgkin ada dewan orang buat program motivasi la kot.. tapi sampai 12 malam..satu pagi duk bunyi lagi..google terus nama hotel rupanya hotel berhantu..

esoknya g kat kaunter service tanya apa yang bising kat tgkat tu, dia jawab mudah je..bunyi paip air..bunyi water hammer la tu maksdnya..:eek::eek::eek:
 

silvermaddness

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2007
Messages
11,517
Reaction score
63
Points
120
dah mangli dah benda ni..den dr kecik ddk umah brtingkat...kadang tu siap bunyi lesung batu tumbuk sambal belacan tgh2 mlm..haha.. senang je ubat... sound je direct..ckp je xreti2 diam ke..maki2 skit..senyap trus smpai pagi
 

aca176

Active+ Member
Joined
Mar 1, 2009
Messages
4,820
Reaction score
108
Points
43
jin2 ni kenapa selalu pakai bunyi guli,lesung batu,bunyi seretan perabot..sesekali pasang la lagu dangdut ke bunyi bom ke ape...dunia dah berubah, bunyi sama je...please upgrade
 

azmn396

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2009
Messages
689
Reaction score
24
Points
15
sama jugak bro aku kena kat hotel di melaka,,tido 2 malam..tengah malam bunyi kerusi..tolak meja,,aku anggap atas mgkin ada dewan orang buat program motivasi la kot.. tapi sampai 12 malam..satu pagi duk bunyi lagi..google terus nama hotel rupanya hotel berhantu..

esoknya g kat kaunter service tanya apa yang bising kat tgkat tu, dia jawab mudah je..bunyi paip air..bunyi water hammer la tu maksdnya..:eek::eek::eek:

Tu la bro, pihak hotel.ni selalu fikir nak untung je,kita ni risau kt anak2 kecil,mujur takde jd ape2...aku mmg pangkah le apartment kt tepi bukit tu area Berinchang.
 

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,397
Reaction score
36
Points
30
Satu lagi saya terpikir..fenomena bunyi guli ni berlaku x kat rumah non-muslim..ada x non muslim dalam ni boleh bagi pengesahan
 

adamrao

Active Member
Joined
Mar 1, 2017
Messages
1,488
Reaction score
151
Points
43
d mj12 banyak kisah main guli nie.. ada satu tu tp versi negara jepun.. guli golek berenti depan pintu atau meja x salah aku.. satg ada tangan budak mai julur kutip..
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
Water hammer ni kena tgk tempat valve tu. Secara logik boleh check je tapi yang ni kena bayar upah orang. Kalau taknak bayar lagi. bole buat balik bacaan surah ruqyah/al-quran (kalau tak larat baca.. dwload je kat internet) ni sebab syaitan tak suka bacaan al-quran. Ada 3 petua saya buat:
1. tutup tingkap dan pintu sebelum azan maghrib (orang tua2 suka buat camni dulu kan). Mmg ada satu jenis syaitan (lupa dah namanya) suka masuk rumah pada waktu ni & mengganggu penghuni rumah. Ia akan masuk melalui tingkap / pintu yang terbuka. Ia suka duduk di siling2 rumah dan menganggu bayi dan kanak-kanak.
2. bila masuk rumah, langkah dengan kaki kanan dan berikan salam. Walaupun takde penghuni rumah.. alhamdulillah, anak-anak dan isteri dah follow cara ni. Bila kita masuk rumah & tak bagi salam, syaitan akan join masuk sekali ke dalam rumah. Kalau rumah tu jadi port best untuk beranak pinak, nanti ramai laa puak2 syaitan dalam tu.
3. Buat solat atau baca al-quran kat merata-rata tempat (jangan pulak sampai ke bilik air.. hihi). Kalau ada bilik yang jarang digunakan.. di situ lebih afdal di buat tempat solat @ baca quran.

Bila saya lakukan 3 benda ni, alhamdulillah.. rumah dah rasa lapang, six sense saya pun dah tak perasan kelibat sesuatu di tangga tingkat atas, bunyi guli, bunyi sesuatu ubah meja kerusi dan sebagainya. Anak-anak pun dah tak takut.. dulu pernah diaorang cakap nampak benda hitam kat bilik bawah.
Jin Ummu Sibyan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register