Bunyi guli atas rumah, adakah gangguan atau water hammer

CG Sponsors




anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,396
Reaction score
36
Points
30
Water hammer ni kena tgk tempat valve tu. Secara logik boleh check je tapi yang ni kena bayar upah orang. Kalau taknak bayar lagi. bole buat balik bacaan surah ruqyah/al-quran (kalau tak larat baca.. dwload je kat internet) ni sebab syaitan tak suka bacaan al-quran. Ada 3 petua saya buat:
1. tutup tingkap dan pintu sebelum azan maghrib (orang tua2 suka buat camni dulu kan). Mmg ada satu jenis syaitan (lupa dah namanya) suka masuk rumah pada waktu ni & mengganggu penghuni rumah. Ia akan masuk melalui tingkap / pintu yang terbuka. Ia suka duduk di siling2 rumah dan menganggu bayi dan kanak-kanak.
2. bila masuk rumah, langkah dengan kaki kanan dan berikan salam. Walaupun takde penghuni rumah.. alhamdulillah, anak-anak dan isteri dah follow cara ni. Bila kita masuk rumah & tak bagi salam, syaitan akan join masuk sekali ke dalam rumah. Kalau rumah tu jadi port best untuk beranak pinak, nanti ramai laa puak2 syaitan dalam tu.
3. Buat solat atau baca al-quran kat merata-rata tempat (jangan pulak sampai ke bilik air.. hihi). Kalau ada bilik yang jarang digunakan.. di situ lebih afdal di buat tempat solat @ baca quran.

Bila saya lakukan 3 benda ni, alhamdulillah.. rumah dah rasa lapang, six sense saya pun dah tak perasan kelibat sesuatu di tangga tingkat atas, bunyi guli, bunyi sesuatu ubah meja kerusi dan sebagainya. Anak-anak pun dah tak takut.. dulu pernah diaorang cakap nampak benda hitam kat bilik bawah.
terima kasih bro atas pandangan dan nasihat yang bagus
 
Sponsored Post

John Nawi

Super Active Member
Joined
Oct 23, 2012
Messages
5,057
Reaction score
145
Points
83
cuba amalkan surah al-baqarah tiap2 kali lepas magrib, kalau tak mampu baca sbb surah tu panjang, pasang surah tersebut setiap hari, masuk rumah beri salam, pintu toilet sentiasa bertutup,
bukan apa, kalau betul la ada gangguan jin, dan ko tak buat apa2, takut gangguan tu pergi level berikutnya iaitu, makanan cepat basi, buah2an yg dibeli cpt busuk, tetiba nmpk kelibat, dan lain2,

smoga dipermudahkan
 

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,943
Reaction score
120
Points
33
ramai kot mengalami benda mcm ni bkn stkt guli kdg2 tgh2 mlm pun ada dok bunyi mcm alih meja kerusi mcm tu xkan la tiap2 mlm anak jiran dok main benda yg sama kan...

pernah sampai tahap aku/bini aku tempik trs syp xde bunyi lps tu tp esoknya ada je la...:)):))
 

dsufira

Super Active Member
Joined
Aug 18, 2010
Messages
7,390
Reaction score
22
Points
65


boleh cuba yang ini...boleh hubungi sy 0135325633
 

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,396
Reaction score
36
Points
30
cuba amalkan surah al-baqarah tiap2 kali lepas magrib, kalau tak mampu baca sbb surah tu panjang, pasang surah tersebut setiap hari, masuk rumah beri salam, pintu toilet sentiasa bertutup,
bukan apa, kalau betul la ada gangguan jin, dan ko tak buat apa2, takut gangguan tu pergi level berikutnya iaitu, makanan cepat basi, buah2an yg dibeli cpt busuk, tetiba nmpk kelibat, dan lain2,

smoga dipermudahkan
terima kasih bro..surah al -baqarah tu dah buat..tapi dah lama..ingat nak pasang n baca balik
 

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,396
Reaction score
36
Points
30
water hammer bunyi lain, bunyi guli lain. aku pernah dengar guli banyak banyak dicurah atas lantai.
bunyi aku denganr ni mcm guli tu dijatuhkan dan melantun byk kali..:(:(
 

jhr

Fun Poster
Joined
Sep 7, 2010
Messages
313
Reaction score
4
Points
15
لا تجعلوا بيوتكم مقابر، إن الشيطان ينفر من البيت الذي تقرأ فيه سورة البقرة

“Jangan kalian jadikan rumah kalian seperti kuburan. Sesungguhnya setan lari dari rumah yang dibacakan surat Al-Baqarah di dalamnya.” (HR. Muslim 780, At-Turmudzi 2877)
 

t3rdtier

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,083
Reaction score
127
Points
33
terima kasih bro..surah al -baqarah tu dah buat..tapi dah lama..ingat nak pasang n baca balik
Bagus la jadi benda ni kat bro..
Kdg2 kita teralpa.. jd benda2 ni akn ingatkn kita utk beramal semula...
 

adamrao

Active Member
Joined
Mar 1, 2017
Messages
1,337
Reaction score
124
Points
33
dia saja banyak penerangan scientific bila ada isu ghaib..

the ancient one pernah cakap kat hulk..

Bruce Banner : With all due respect, I'm not sure that science really supports that.

The Ancient One : The Infinity stones create what you experience as the flow of time. Remove one stone and that flow splits. Now, this may benefit your reality but my new one, not so much. In this new branched reality, without our chief weapon against the forces of darkness, our world will be over run. Millions will suffer. So, tell me Doctor, can your science prevent all that?

ada benda.. sains boleh sembang.. ada perkara kena terima hakikat benda ghaib nie ada.. kalo rumah dua tingkat bunyi guli.. boleh guna sains fizikal gerak kaki p suluh atas tengok ada apa dok main guli golek golek melantun..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register