Recommended Brokers


Forex Chart

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,366
Reaction score
945
Points
111
Asslamualaikum WBT dan Salam Sejahtera warga CGrians,

JOM "LIKE" FANPAGE TEKNIK FOREX SEBENAR :)cgrock

Dapatkan PREVIEW PERCUMA di bahagian bawah post ini.
A-Z pasal TFS Edisi Ke-6 termasuk FAQ semua ada dalam tu.


Pemilik TFS V1, V2, V3, V4 dan V5 akan mendapat TFS Edisi Ke-6 secara PERCUMA :)
Anda hanya perlu email kan NAMA, EMAIL & NO. HANDPHONE untuk pengesahan
(update versi digital sahaja)



KINI DALAM BENTUK BUKU & DVD DENGAN 19 VIDEO TUTORIAL, TRADING CHECKLIST DAN MONEY MANAGEMENT CALCULATOR YANG 100% ORIGINAL BUATAN SENDIRI :)cgrock


Saya KHALID HAMID, FULL-TIME FOREX TRADER.
Saya telah menceburi forex sejak 9 TAHUN yang lalu.
Saya merupakan bekas eksekutif bank antarabangsa yang pernah bertugas sebagai currency analyst.

Dalam forex, saya aktif membantu para trader serta menyumbangkan tips/artikel
dalam forum-forum forex tempatan dan juga antarabangsa.


Saya merupakan pengasas TEKNIK FOREX SEBENAR V1, V2, V3, V4 dan V5.

Kini, setelah proses penambahbaikan sejak 1 setengah tahun yang lalu,
lahirlah buku & DVD TEKNIK FOREX SEBENAR Edisi Ke-6.
(TFS6)




Nak belajar forex ni makan masa, tenaga & wang ringgit.
Masuk forum sana sini, join kelas, pergi seminar, online coaching dsb.
Ada juga yang beli indicator/EA sebab nak jana profit dengan mudah.
Adalah malang jika kita belajar benda yang salah
& teknik yang digunakan tak berkesan.


Oleh sebab itu, saya mengambil masa LEBIH 2 TAHUN untuk menghasilkan sesuatu yang
berguna kepada forex traders di Malaysia, sesuai untuk BEGINNER HINGGALAH ADVANCED.
Ia dipanggil TEKNIK FOREX SEBENAR Edisi Ke-6 dan boleh didapati di www.ForexSebenar.com.



TFS6 hanya menggunakan basic-basic tools seperti:
- Support & Resistance
- CandleStick Reversal Signal (CRS)
- Trendline & Chart Pattern
- Trend Pasaran


Selain itu, ilmu lengkap dari Asas Forex, Kesilapan Besar Yang Perlu Dielakkan, Money Management,
Kepercayaan Karut dalam Forex, Psikologi Dalam Forex, Isu-Isu Semasa, Tips-tips Hebat juga diterangkan.


TFS6 cukup lengkap. Semua dalam satu. Tak payah lagi cari-cari ilmu sana-sini belajar forex,
masuk kelas, bayar seminar ribu-ribu ataupun beli indicator / EA.
Banyak sangat information luar sana tu. NANTI ANDA INFORMATION OVERLOADED. OTAK TEPU!



KENAPA ANDA PERLU BELAJAR TFS6

  • PROFIT BERATUS-RATUS PIPS HANYA DENGAN 1 TRADE
  • BETUL-BETUL SELL AT TOP dan BUY AT BOTTOM dengan tepat seperti seorang Sniper
  • Mendapat KEUNTUNGAN BESAR menggunakan MODAL YANG KECIL
  • RISIKO MINIMUM, tetapi KEUNTUNGAN MAKSIMUM
  • Tak sampai 1 JAM SEHARI untuk menganalisis market
  • Terbukti berkesan untuk digunakan dari dulu, kini dan selamanya.
    Ia bukan seperti Robot Forex (EA) atau Indicator yang hanya bersifat sementara
  • Boleh diaplikasikan pada SEMUA PAIRS
  • Penerangan yang ringkas & padat beserta ilustrasi bergambar dam video tutorial

Ini merupakan rekod peribadi terbaik saya DALAM 1 TRADE menggunakan TFS6 TAHUN 2016.
Lihatlah chart di bawah, takde indicator warna-warni pun.
Pernahkah anda terbayang mendapat 502 pips dengan hanya 1 trade?




Ini merupakan trade terkini pada JAN & FEB 2016. Setup yang SANGAT-SANGAT SIMPLE





*nak tengok screen shot lagi? layari www.ForexSebenar.com.
Setup yang sama saya guna sejak 2009 lagi :)paid



Di bawah ni merupakan sebahagian testimonial & kisah kejayaan TEKNIK FOREX SEBENAR 6
yang telah saya terima. REAL PUNYA, bukan tulis sendiri yer :D


TFS memang mantap. Untuk newbie nak menceburi forex aku sarankan dapatkan la ebook ni. Untuk oldie macam aku ni pon bagus juga. TT pegang tangan bagi nasehat apa boleh buat, apa jangan buat, TF mana kena tengok, cara nak OP, emosi, Money management (dari $10 ke $1000), jgn gatai tangan bukak terminal terus nak trade, teknik2 sebenar nak open post. macam macam ada. semuanya make sense. dan yg paling best group FB TFS. TT punya analisis EU baru je kena TP di 100% fibo. :)
blueskuini said:
Terima kasih Master Jack....
Saya membeli ebook master, selepas dapat ebook tu. Saya sungguh terkejut kerana ia sungguh detail penerangan master dari A-Z. Sebelum ni saya x ketinggalan membeli pelbagai ebook forex di ruangan bawah web berita harian. Saya ingatkan ebook Master biasa2 sahaja seperti ebook2 yg saya beli sebelum ni. Tapi telahan saya salah sama sekali.Terus - terang saya katakan ebook Master saja dah cukup tuk mengatasi kesemua ebook2 yang saya beli. Lantaran itu, saya dengan penuh rasa tanggungjawab mempromosi habis2an untuk menolong member2 saya yg selalu loss bukan sikit tetapi puluhan ribu! Saya akan tetap mempromosi ebook Teknik Forex Sebenar ini dan rata2 affilliate yang membeli ebook master mengucapkan terima kasih kepada saya kerana memperkenalkan ebook master. Sesungguhnya kandungannya PERFECT!:)cgrock
Malam tadi GU H4 dah break ..........teringat kata-kata TT tentang "Kehebatan CONFLUENCE"...jadi aku sell walaupun teknik aku sebelum ni suruh buy..Alhamdulillah popit aku akhirnya..modal RMXXX dah terbayar dengan sekali trade..

Semuga Allah murahkan rezeki TT



KENAPA ILMU INI PERLU DIDEDAHKAN??

Saya dedahkan teknik/ilmu ini kerana saya sangat kasihan melihat TERLALU RAMAI TRADER yang masih TERKIAL-KIAL dalam forex.
Ini kerana mereka banyak melakukan kesilapan-kesilapan besar seperti:
  • Stop Loss melebihi Target Profit
  • Trade melebihi peratusan modal yang sepatutnya
  • Enter position secara hentam kromo
  • Menggandakan lot selepas loss
  • Modal tidak mencukupi
Kesilapan-kesilapan seperti inilah yang membunuh seseorang trader.


Satu lagi, nak belajar forex kena rajin selak forum dalam & luar negara. Memanglah free sahaja, tapi ia sangat memakan masa.
Jadi, saya nak bantu anda jimatkan masa anda. Lebih penting lagi, SAYA NAK SELAMATKAN WANG ANDA DARIPADA HANGUS
akibat tidak mengetahui apa yang sepatutnya anda tahu dalam forex.



Kalau anda ingin tahu apa yang terkandung dalam TFS6, sila layari www.ForexSebenar.com.
Nak PREVIEW PERCUMA pun boleh dapatkan di sana atau download saja di bahagian bawah post ini.
:)cgrock

SOALAN POPULAR : KENAPA TAK BAGI FREE JE KALAU DAH BERJAYA?

JAWAPAN : Bayangkan mak cik peniaga jual nasi lemak yang sedap. Beliau bangun pukul 5 pagi untuk buat nasi lemak tu. Lepas tu, beli bahan-bahan seperti ikan bilis, kacang, nasi, santan, daun pisang dan sebagainya. Masak banyak-banyak, pastu bungkus satu-per satu. Beliau jual harga RM1.50. Adakah mak cik tu akan bagi free je selepas berpenat lelah untuk menghasilkan nasi lemak yang sedap, dan kita semua puas hati dengan makanan tersebut? Tak mungkin beliau akan bagi free kan? Siapa nak tanggung kos beliau? :)

Ramai lagi jutawan dan billionaire di seluruh dunia yang menulis buku dan kemudian menjualnya pada harga yang tinggi. Contohnya, Donald Trump, Robert Kiyosaki, Azizi Ali, Irfan Khairi dan sebagainya. Ilmu yang berkualiti sudah tentu perlu dibayar. Jadi, apa nak dihairankan? Huhu :D

Begitu juga lah dengan saya. 2 tahun saya korban masa & tenaga untuk menghasilkan panduan ini yang mudah-mudahan dapat memberi manfaat kepada semua. 2 tahun saya dah terlepas macam-macam peristiwa sebab saya terlalu fokus kepada panduan ini. Sebab itu saya mengenakan harga yang berpatutan agar semua orang mampu memilikinya. Oh ya, ini bukan kompilasi forum/ebook orang lain. Ia 100% hasil nukilan saya. Kalau nak nilai terlebih dahulu, kat bawah post ni boleh download free preview. OK la kan? :)


Saya pernah "membeli ilmu" berharga RM500, yang telah membuahkan hasil sebanyak RM50,000.
Saya juga pernah "membeli DVD ilmu" berharga RM100 yang telah memberi saya RM20,000.


Jadi, kalau ilmu yang anda laburkan itu boleh
memberikan pulangan RM1,000, RM10,000 atau RM100,000, itu sangat berbaloi kan?
:)



Jika anda benar-benar ingin mendalami ilmu forex, anda ada 3 pilihan:

1) Join forum atau baca artikel-artikel dari dalam dan luar negara.
PERCUMA SAHAJA, tetapi SANGAT MEMAKAN MASA, atau…


2) Join seminar, pergi personal coaching, langgan signal trader lain, beli indicator atau
Expert Advisor (EA) yang mungkin tidak berkesan dan memakan KOS BERATUS-RATUS hingga BERIBU-RIBU RINGGIT, atau…


3) Pelajari TFS6 yang digunakan oleh professional trader dan dapatkan ilmu A-Z tentang forex,
di samping bonus2 berguna yang bernilai ribuan ringgit.
SENANG, CEPAT DAN BERBALOI!!


Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya di:

1) Borang "Hubungi" = www.ForexSebenar.com
2) SMS / Telefon = 017 2304 900
3) Emel = [COLOR="blue"][email protected][/COLOR]


JOM LIKE FANPAGE TEKNIK FOREX SEBENAR :)cgrock

Terima kasih kerana sudi menjenguk thread ini :)cgrock


Ikhlas dari saya,

Khalid Hamid @ Jackhalid
TEKNIK FOREX SEBENAR
Panduan Forex Trading No 1 Di Malaysia
Pilihan 14,000+ Trader Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
www.ForexSebenar.com
 
Last edited:
Sponsored Post

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,366
Reaction score
945
Points
111
FAQ akan diupdate dari semasa ke semasa. Thanks :)
 

MAIDIN

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
8,164
Reaction score
446
Points
81
bro ada investor password utk kami lihat sepintas lalu . jika boleh share alhamdulillah sgt .
 

cyberiz

Super Active Member
Joined
Oct 1, 2007
Messages
6,010
Reaction score
281
Points
91
lama x nmpak mr jack...:D
 

northbioasli

Super Active Member
Joined
Oct 27, 2011
Messages
5,551
Reaction score
107
Points
73
kasi la signal 10 kali test drive...ayat marketing banyak sangat..susah nak caya bro :D
 

hani85

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
6,773
Reaction score
245
Points
83
sy pun membenarkan semua kata2 di atas =p

(tajuk tu mcm scary sket la~~~)
 

mrlan09

Legendary Member
Joined
Nov 10, 2009
Messages
10,661
Reaction score
183
Points
923
acu try test acct ni,..dalam sebulan,..agak2 berapa tuan boleh up dgn teknik tuan,...

Name : demoOOO
Email : demo
Login : 8785981
Password : 4tnvgho
Investor : n7qxkxc (read only password)
sever : InstaForex-Contest.com

nanti ramai2 boleh tengok

aku serius ni nak beli...:D:D
 
Last edited:

hani85

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
6,773
Reaction score
245
Points
83
bakal panas ni jap lagi. benda2 gini org ramai suka. termasukla aku. tp duk tepi dulu. korang sila2 :p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register