Bukit Gambang Resort City

CG Sponsors




khairul78

Fun Poster
Joined
Jun 7, 2008
Messages
277
Reaction score
0
Points
15
Aku nak mintak pendapat nkorang semua la. Aku terpengaruh dengan sales person tempoh hari masa ade property fair dekat mid valley. Dah pon bayar booking 2K dan loan dah lulus tapi cuma 80% je la. Yang lagi 20% tu bleh discuss dengan management macam mane nak settlekan samaada nak bayar sendiri atau nak tolak dari keuntungan yg management akan bagi nanti. Tapi itu la, aku ni tengah dok pk2 nak proceed ke tak. Sebab bile aku baca comment kat forum bicarajutawan aku rase takut la plak. Tapi bile baca comment dekat realestate.net.my macam baguih la plak property in for long term. Sambil2 aku dok pk2 dan buat research aku terjumpe la satu macam document nie ntah dari company tu ke atau mana. Lepas je aku baca bende nie aku dah rase macam bagus kalau proceed nie. Nak mintak pendapat nkorang la lepas lepas nkorang baca document/proposal nie ape kata nkorang? Ok tak kalau proceed ke atau still tak berbaloi? Mintak tolong sangat2 pasal aku dah nak kene sign offer letter bank dengan snp nie.

Nak tau lebih lanjut sila lawati
http://www.sentoria.com.my/
http://www.iproperty.com.my/reviews/.../coverpage.asp

Document yg aku terjumpe tu di ambil dari website www.doe.gov.my.
http://72.14.235.132/search?q=cache:...lnk&cd=2&gl=my
 
Last edited:
Sponsored Post

donat88

Active Member
Joined
Mar 5, 2008
Messages
1,707
Reaction score
33
Points
30
Aku nak mintak pendapat nkorang semua la. Aku terpengaruh dengan sales person tempoh hari masa ade property fair dekat mid valley. Dah pon bayar booking 2K dan loan dah lulus tapi cuma 80% je la. Yang lagi 20% tu bleh discuss dengan management macam mane nak settlekan samaada nak bayar sendiri atau nak tolak dari keuntungan yg management akan bagi nanti. Tapi itu la, aku ni tengah dok pk2 nak proceed ke tak. Sebab bile aku baca comment kat sini especially dari pie aku rase takut la plak. Tapi bile baca comment dekat realestate.net.my macam baguih la plak property in for long term. Sambil2 aku dok pk2 dan buat research aku terjumpe la satu macam document nie ntah dari company tu ke atau mana. Lepas je aku baca bende nie aku dah rase macam bagus kalau proceed nie. Nak mintak pendapat nkorang la lepas lepas nkorang baca document/proposal nie ape kata nkorang? Ok tak kalau proceed ke atau still tak berbaloi? Mintak tolong sangat2 pasal aku dah nak kene sign offer letter bank dengan snp nie.

Nak tau lebih lanjut sila lawati
http://www.sentoria.com.my/
http://www.iproperty.com.my/reviews/.../coverpage.asp

Document yg aku terjumpe tu di ambil dari website www.doe.gov.my.
http://72.14.235.132/search?q=cache:...lnk&cd=2&gl=my
Bro..jd milik hang ke lepas habis bayar...pastu boleh urus sendiri tak (*cari customer sendiri):D:D bila aku tgk web mcm menarik...
 

mj12

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
11,812
Reaction score
0
Points
110
perghhh....

tgk web cam bagus2 jerkkk....

bila dah siap nnti cam hampeh lak nnti....

cam kat bukit beruntung tuh....ades......
 

xalimx

Super Active Member
Joined
Sep 14, 2006
Messages
6,921
Reaction score
61
Points
70
bertahun dok kat gambang.... kat ne erk ni?? jalan lama nak g ke kl ke?
 

profesor

Active+ Member
Joined
May 7, 2007
Messages
3,446
Reaction score
265
Points
46
cam tak bes jer.. web sentosa tu pun tak menarik.. :D
 

habibyana

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2007
Messages
463
Reaction score
0
Points
10
bertahun dok kat gambang.... kat ne erk ni?? jalan lama nak g ke kl ke?
yep.. jalan lama dari gambang ke kl... dari kolej matrikulasi pahang tu, lebih kurang 5-7km :).... klu nk ke maran,projek tu sebelah kiri :).... aku pun tau skit2 je pasal ni, bos aku cakap ok,blh bt pelaburan akan dtg...tp elok tanye pendapat yg lain gak :)
 

M.Scofield

Junior Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
72
Reaction score
6
Points
11
hari tu ada exhibition kat mid valley pastu tejumpala gak pasal bukit gambang ni..
aku dah siap booking lagi kat ngan satu awek tu..byk lot best2 dah kena beli yg tinggal hanya saki baki unit yg kurang agak kureng..especially kebanyakannya sure yg dah tinggal TINGKAT 4 belambak..sure byk cina dah bedal masa mula2 launch benda ni..

last2 aku tak jadik beli pas dgr advise dr sorang kwn..sbb risknya terlalu tinggi..mmgla developer siap offer lg kontrak dia sewa kita punya unit selama 5 thn (dgn beberapa condition lainlaa) tp harga unit yg dijual sudah dimark up habis utk cover kos deranglaa..biasala cina pusing2 balik pembeli yg kena tanggung kos sumer..pastu risiko utk tmpt tu naik gila2 still 50-50 wpun kat situla satu2nya tmpt air terjun cam sunway lagoon kat pantai timur..

so utk tanak take high risk aku decide utk let go la booking aku..sian awek tu..tak jadik aku nak bwk dia jenjalan ..huhuhuuu :(:)((
 

khairul78

Fun Poster
Joined
Jun 7, 2008
Messages
277
Reaction score
0
Points
15
Ade sesape lagi yang dah beli unit di bukit gambang nie? Bleh share experience? Website sentoria dah di upgradekan. Silah lah lawati www.sentoria.com.my.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register