BTC USD 22,915.4 Gold USD 1,928.05
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bukan Melayu tolak

gambate

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
6,761
Joined
Nov 9, 2007
Messages
6,761
Reaction score
101
Points
73
Bukan Melayu tolak

Oleh WARTAWAN UTUSAN

KUALA LUMPUR 3 Dis. – Badan-badan bukan kerajaan (NGO) khususnya daripada organisasi bukan Melayu menolak cadangan mewujudkan satu sistem pendidikan yang bertujuan untuk menyatupadukan rakyat selain mengelak polarisasi kaum di negara ini.

Mereka menyifatkan cadangan yang dikemukakan oleh Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Mahathir itu sebagai berbaur perkauman dan mahu sistem pendidikan sedia ada dikekalkan.

Gabungan Persatuan Guru-Guru Sekolah Cina Malaysia (UCSTAM) dan Persekutuan Persatuan-Persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (UCSCAM) dalam kenyataan bersama hari ini kesal dengan kenyataan Mukhriz itu yang disifatkan boleh menjejaskan perpaduan.

‘‘Kami meminta agar kerajaan mengambil tindakan terhadap pemimpin-pemimpin yang tidak bertanggungjawab ini bagi mengelak perkara sedemikian berlaku lagi pada masa depan,’’ jelas kenyataan itu.

Berita lanjut sila dapatkan akhbar Utusan Malaysia atau langgani e-paper di http://ebrowse.bluehyppo.com/


hai..NGO Melayu takkan goyang te*oq saja kot:-?.
 
Sponsored Post

nippon_hokage

Fun Poster
Messages
856
Joined
Jul 20, 2008
Messages
856
Reaction score
3
Points
15
ekekekekek.....

wujudnya SJK, xberpecah la pulak....

hik3....

pandai je cina2 nih bg alasan demi kaum mereka.....klo nak kongsi system/kemudahan advance diorg jek ....mula le lokekp/s; klo hak2 kita bila kita petahan ckp racist......setuju sgt le cadangan boss muhkriz tu.......coz byk jenis sekolah ni antara pnca bebudak skg bergaul dgn kaum diorg jek
 
Sponsored Post

Top
Log in Register