Bukak pusat tuisyen?

CG Sponsors




mattop

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
12,396
Reaction score
10
Points
115
Salam,

Ada sesiapa tak yang penah bukak atau miliki pusat tuisyen? mattop nak dapatkan pandangan berkenaan perniagaan pusat tuisyen nie... harap kawan2 CG dapat kongsikan pandangan atau pengalam .....

1) Business point of view
- cam ner margin keuntungan dia yek?
- berapa average bayaran utk setiap subject (sekolah rendah/menengah)
- berapa plak bayaran utk tenaga pengajar per jam/subject?

2) persaingan dengan pusat tuisyen yg sediada/terkenal

3) strategy2 yg dirasakan mantap.... :D

4) Masalah2 yg kerap berlaku..

kongsi2kan lah yek....:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
ko nak bukak centre sendri ke bro??
 

mattop

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
12,396
Reaction score
10
Points
115
up sket.... tak der ker sesapa yg ader pengalaman nie.... :((
 

epbx

Super Active Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
7,015
Reaction score
6
Points
65
klau kawasan perumahan kena mintak kt PBT kot...
sbb takut mengganggu jiran sebelah...
cari cikgu yg berpengalaman
 

mattop

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
12,396
Reaction score
10
Points
115
kalau nak bukak center? proses lesen cam biasa kot...:-?

klau kawasan perumahan kena mintak kt PBT kot...
sbb takut mengganggu jiran sebelah...
cari cikgu yg berpengalaman
 

tengkubasri

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2008
Messages
9,336
Reaction score
5
Points
70
nk private tution dgn mattop ler camnih, hehehehe...

abg ipar aku wat private tution, kalu buka tempat tution tak sure plak..
 

mattop

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
12,396
Reaction score
10
Points
115
Abg ko wat kat maner?

nk private tution dgn mattop ler camnih, hehehehe...

Abg ipar aku wat private tution, kalu buka tempat tution tak sure plak..
 

cput

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
6,549
Reaction score
5
Points
65
1st skali, is it a franchaise ke camne?
if franchaise then semua company uruskan, lesen mcm biasa tapi kena lebeh sket, kena gi kementerian pendidikan skali, bomba licence etc..

nanti put dtg sana kita cite..my sis ada nak bukak franchaise kat bangi dulu, tapi sebab sewa tinggi sgt, tak berbaloi plak..tapi dia blhe cite..

btw: we got girl lagik!
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
bnyak sgt dah pusat tusyen kat bangi ni mat..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register