Buffet Ramadhan yang harga melambung tinggi dan sehingga rm140 di hotel restoran..??

Recommended Brokers


dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,386
Reaction score
92
Points
70
buffet dan skrg trend bazaar ramadhan dengan trend naik harga tak kena tempat, setiap tahun mesti naik, isunya sebab penjual rasa demand banyak, yg kita plak guna lah people power utk boikot, supply kurang, baru lah harga turunn, contoh skrg bazaar randahan setiap tahun standard dah naik antara 0.50 ke 1.00, taufufa pun dah 2.50, marhaen skrg makan ape ade je kt rumah, bazaar utk org have2
 
Sponsored Post

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
6,856
Reaction score
310
Points
81
Kalau peniaga kat bazar ramadan yang jual mahal, kita gelar yahudi.
Kalau hotel yang buat buffet cekik darah tu, nak panggil apa pulak ek..
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
12,382
Reaction score
304
Points
141
Buka puasa gan buffet ni membazir je bg aku sbb makan sikit da kenyang... Tp klu teringin Sgt gan buffet jgn Cari hotel Cari restoran la
 

teapear

Active Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
1,576
Reaction score
53
Points
40
sekali sekala ok lah...support industry perhotelan...hebe
 

Kbyne

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
11,743
Reaction score
487
Points
131
Kemarin aku makan kat Bangi Golf Resort,RM59...aku bagi 10/10...

Kalau engkau tengok memang unsangkarable...
kamben golek,sup kambeng kawah,masakan melayu,masakan western,Masakan indian,masakan italian,NASI KERABU,cendoi,ais cream,kuih pelbagai beratur panjang giler,kuih ni part aku paling kagum...bukan sepuluh,bukan duplo...berpuluh kuih muih standard hotel...

Yang paling aku admire,ada sessionist band style gazal,tapi pakai elektrik...4 orang...

Pemandangan cantek,padang golf...

Aku paling rekemen sini,makanan paling sedap...setakat yg dah pergi buffet hotel,kat sini paling cun...

call online dapat murah 59...kalau walk in 79...

Seating aku suggest,samada table area hall A,siang menghadap padang golf,atau yg kat tengah depan sessionist band...memang cun...
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register