Buffet Ramadhan yang harga melambung tinggi dan sehingga rm140 di hotel restoran..??

CG Sponsors




bluediamond09

Reported Scam Activity, Don't make any deal with t
Joined
Oct 14, 2009
Messages
1,602
Reaction score
3
Points
25
buffet ramadhan kat hotel dan promosi kat sesetengah tempat ni mana boleh makan semuanya sekali kalau harga buffet tu pun dah mencecah rm70 ....takkanlan nak makan sampai mencecah langit..pelik sungguh hotel2 dan restaurant mengaut untung atas angin begini...dah kira riba tuu....manalah ada manusia yang nak makan sebanyak 2 macam tu,,,kalau orang kurus tu...takperlah..lagi2 yang gemuk tu nak makan boleh tahan gak..kalau nak set harga untuk BUFFET RAMADHAN setlah harga yang berpatutan dengan kadar yang kita boleh makan...lagi2 RM70 kata untuk per person iaitu seorang....seorang nak makan banyak2 tu biar betul....pikir logik sikitlah MANAGER2 hotel dan RESTAURANT sekalian...jangan ikut suka letak harga jek.. pikir logik seseorang manusia takkanlan makan sehingga rm70..pun...makanan berbuka puasa pun ala kadar je kan?macam ***** gak kalau seseorang manusia boleh makan shingga rm70..

Anda makan jugak ke?macam mana kalau harganya macam ni...atau sekadar buang duit macam tu saja kerana ramadhan..da tiba..nak ENJOY..!!!
 
Sponsored Post

nonoo1

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,827
Reaction score
306
Points
91
logik tak logik, sebab ada demand org tu bole letak harga camtu..
 

SHiNiGaM!

Active+ Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
2,929
Reaction score
12
Points
25
Tak logik bagi kita

Sangat berpatutan pada orang yang duit pakai kait belakang rumah jer..
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
22,784
Reaction score
2,711
Points
191
Dah Mahal xpayah gi ler..

Byk lagi tempat lain bley makan
.
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
33,248
Reaction score
1,673
Points
206
logik bila perut mengidam itu ini.
tak logik bila perut dah kenyang lepas berbuka.

tapi RM70 sekepala memang tak patut. tak patut.
 

lpsoldier007

CG Top Poster Club
Joined
Dec 22, 2010
Messages
24,877
Reaction score
487
Points
141
Ala kalau rs mahal tak yah pg. Hahaha. Bukan hotel tu paksa kau makan situ pn. Sapa ada duit, pg. Yg rasa mahal, tak yah pg.. Senang...

Mahal dan murah ni subjektif. Kalau yg gaji belas/ puluh ribu sebulan, rm70 utk sekali makan ni apa ada hal.. Kira murah la utk yg bergaji besar. Haha

Tp aku pelik ngn statement TT bila masuk riba tu. Celah mana pulak riba nya?
 
Last edited:

lambda123

Super Active Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
7,339
Reaction score
448
Points
81
mahal tapi biar berbaloi. kalau mahal tapi x sedap, rugi customer.
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
151,423
Reaction score
20,857
Points
1,661
dgn harga cmtu baik pg awe..orderla macam2 siakap sup ekor tomyam makan smpai termuntah..siap cukup 4orang lg
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,016
Reaction score
317
Points
131
Bukan hotel tu paksa kite makan tempat dia pun...

Kalau rasa mahal....ramai gak yg pergi. Ada demand..boleh la jual.

Kalau nak berbaloi...dah terbeli tu. Mkn la daging kambing. Rusa. Ketam. Udang.

Bayar rm70...pastu mkn beriani kambing. Terus kenyang..mmg rasa rugi la.
 

zammmm

Super Active Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
8,242
Reaction score
415
Points
86
tt xde duit beli nasik lemak je buat berbuke.. ko nk bising biz org len apehal.. xmampu buat cara xmampu lah.. mkn la yg sesuai dgn kemampuan dn budget sendiri. stakat 70 pun ko bising, blm jumpa yg sampai 700 sekali hadap,byk je nasii lemak jual harga 70sen. nk yg free pun ade...kat masjid..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register