BTC USD 38,963.1 Gold USD 1,811.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

buat website tak perlu bayar sesen pun!

ahlidewan

Fun Poster
Joined
Jun 2, 2008
Messages
690
Reaction score
4
Points
15
sesape nak website sendiri tanpa bayaran satu sen pun. blh la belajar sendiri. aku pun baru je belajar2 buat sendiri. ni 3 contoh web aku buat sendiri. jangka masa nak buat ni antara 7-14 hari.

Aku ni baru je belajar. satu benda haram pun aku tak tahu pasal buat website. belajar dari scratch. nak bayar orang tak ada duit. so kena la buat sendiri. tak power, tapi serve my purpose
la.

Ni ada contoh website yang aku dah buat.aku masih lagi belajar. kalau ada idea nak improve leh la ajar ye.

www.spg-klife.co.cc
www.sahabatklasik.co.cc
www.myklife.co.cc
.............................................

nak buat website sendiri?
try guna software ini. semua free.

software editor website:
(NVU) www.nvu.com

software edit gambar:
www.photoscape.org

dapatkan template HTML:
www.freewebtemplates.com

dah ada tiga2 benda ni bolehla mulakan edit dan adjust template tersebut untuk memenuhi kehendak anda.

dah edit? dah cantik HTML? nak upload lak?

try webhosting ini:
www.zymic.com
www.0fees.net [ni aku rekemen]

nak nama yang cantik?
try web ni lak:
www.co.cc
pilih je nama yang korang nak.

p.s
kalau korang nak aku tlg buatkan website korang (yang biasa2 je lah macam yang aku buat tu) dan tak perlu bayar satu sen pun. blh la PM aku. ni takde cost. free of charge. kat p.ramlee.:)
 
Sponsored Post

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
sesape nak website sendiri tanpa bayaran satu sen pun. blh la belajar sendiri. aku pun baru je belajar2 buat sendiri. ni 3 contoh web aku buat sendiri. jangka masa nak buat ni antara 7-14 hari.

Aku ni baru je belajar. satu benda haram pun aku tak tahu pasal buat website. belajar dari scratch. nak bayar orang tak ada duit. so kena la buat sendiri. tak power, tapi serve my purpose
la.

Ni ada contoh website yang aku dah buat.aku masih lagi belajar. kalau ada idea nak improve leh la ajar ye.

www.spg-klife.co.cc
www.sahabatklasik.co.cc
www.myklife.co.cc
.............................................

nak buat website sendiri?
try guna software ini. semua free.

software editor website:
(NVU) www.nvu.com

software edit gambar:
www.photoscape.org

dapatkan template HTML:
www.freewebtemplates.com

dah ada tiga2 benda ni bolehla mulakan edit dan adjust template tersebut untuk memenuhi kehendak anda.

dah edit? dah cantik HTML? nak upload lak?

try webhosting ini:
www.zymic.com
www.0fees.net [ni aku rekemen]

nak nama yang cantik?
try web ni lak:
www.co.cc
pilih je nama yang korang nak.

p.s
kalau korang nak aku tlg buatkan website korang (yang biasa2 je lah macam yang aku buat tu) dan tak perlu bayar satu sen pun. blh la PM aku. ni takde cost. free of charge. kat p.ramlee.:)

upz.... ni sapa impikan website sendiri leh mintak tolong sahabat kita ni:)
:)cgrock
 

mushaliqa

Freshie
Joined
Nov 1, 2008
Messages
9
Reaction score
0
Points
3
wahh. bagus tawaran ko nih.. kalo gitu boleh lah ko buatkan aku... aku nak pm ko tapi takley sebab tak cukup post aku kat cg nih memandangkan aku baru lagi kat sini... hm.. kalo ko sudi buatkan... ko emel aku bley? [email protected]
 

nokaki

Active Member
Joined
May 26, 2008
Messages
2,159
Reaction score
2
Points
25
sesape nak website sendiri tanpa bayaran satu sen pun. blh la belajar sendiri. aku pun baru je belajar2 buat sendiri. ni 3 contoh web aku buat sendiri. jangka masa nak buat ni antara 7-14 hari.

Aku ni baru je belajar. satu benda haram pun aku tak tahu pasal buat website. belajar dari scratch. nak bayar orang tak ada duit. so kena la buat sendiri. tak power, tapi serve my purpose
la.

Ni ada contoh website yang aku dah buat.aku masih lagi belajar. kalau ada idea nak improve leh la ajar ye.

www.spg-klife.co.cc
www.sahabatklasik.co.cc
www.myklife.co.cc
.............................................

nak buat website sendiri?
try guna software ini. semua free.

software editor website:
(NVU) www.nvu.com

software edit gambar:
www.photoscape.org

dapatkan template HTML:
www.freewebtemplates.com

dah ada tiga2 benda ni bolehla mulakan edit dan adjust template tersebut untuk memenuhi kehendak anda.

dah edit? dah cantik HTML? nak upload lak?

try webhosting ini:
www.zymic.com
www.0fees.net [ni aku rekemen]

nak nama yang cantik?
try web ni lak:
www.co.cc
pilih je nama yang korang nak.

p.s
kalau korang nak aku tlg buatkan website korang (yang biasa2 je lah macam yang aku buat tu) dan tak perlu bayar satu sen pun. blh la PM aku. ni takde cost. free of charge. kat p.ramlee.:)

bestnya awk ne mau kongsi ilmu
thanks a lot
sy nk cuba sndiri
 

building

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2007
Messages
9,831
Reaction score
57
Points
70
erk ... ada 2 link dah x valid... lama x update ke bro?
 

nokaki

Active Member
Joined
May 26, 2008
Messages
2,159
Reaction score
2
Points
25
sblum kta upload
mana nk proses maklumat mentah
infomasi yg kta nk isi

leh g detail, mana perlu buat dulu
mngkut steps
tq
 

ahlidewan

Fun Poster
Joined
Jun 2, 2008
Messages
690
Reaction score
4
Points
15
sorry la kawan2. hehe..busy skit 2-3 hari ni. hari tu ada kawan minta buatkan website. saya minta dia tlg forwardkan detail web (gambar, artikel etc) ke email saya, tapi saya tak terima lagi benda tu. so kalau dia terbaca, blhla emailkan kepada saya. [email protected] ---bukan nak cari publisiti..tetapi nak berkongsi ilmu dan tunaikan janji.

hmm..saya betul2 minta maaf. semua address .co.cc tu dah tak blh masuk. tak tahu kenapa. pelik betul.

tapi takpe, saya dalam proses nak betulkan laman web saya. www.spg2u.com (blh lawat kalau nak) tapi ini dalam proses penambahbaikan. nak try joomla pula. bagi sesape yang nak saya buatkan web html boleh aja. takde bayaran. just nak kongsi2.

p.s
ada sesape tahu cara nak edit theme wordpress. saya tgh belajar wordpress dan joomla sekarang ni. software apa paling bagus nak guna edit template wordpress?

emel saya:
[email protected]
ym:[email protected]

tq. sorry lambat balas.
 

ahlidewan

Fun Poster
Joined
Jun 2, 2008
Messages
690
Reaction score
4
Points
15
kalau nak saya tlg buatkan website html saya ada 3 permintaan

pertama:
beri nama website tu. nak daftar sebagai apa? www.carikucing.co.cc? www.carimakan.co.cc?

untuk apa web tu?
perniagaan? personal?

artikel tentang website tu?
intro pasal web tu, apa yang nak diletak dalam setiap page. saya blh buat 4 page je. : utama(main),produk,forum,hubungikami. yang lain2 saya boleh ajarkan nak buat. takde bayaran.

gambar?
gambar yang hendak diletak. kalau takde saya blh ambil dari web aja. tapi takut tak kenalah pulak dengan content web.

Warna
memandangkan saya ni tak pandai sangat nak bermain dengan warna, maka saya edit template aja. so, kalau nak warna yang spesifik kenala beritahu saya.

kedua:
saya hanya nak mintak letak 2 benda dalam web tu nanti.
1- link ke page saya (www.spg2u.com)
2- iklan kecil untuk link ke pages dalam www.spg2u.com

ketiga
saya pohon 7 hari bekerja nak siapkan web tu. saya ni bukan bidang grafik, bidang lain tetapi berminat nak belajar tentang web, so faham2 je la ye. tapi saya akan beri yan terbaik yang dapat saya buat.

kalau ada berminat sila emelkan kepada [email protected]
terima kasih
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
Syabas bro..
Orang muda macam ni la kita nak.. :):)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register