buat rumah bajet 30k

CG Sponsors




marley

Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
1,667
Reaction score
8
Points
25
salam geng2..
ayah aku ada tanah,tanah sekarang dh jadi hutan,
lokasi strategik untuk buat rumah sewa..tepi jalan besar..
masalahnya aku tak bayak duit..minggu depan aku nak submit personal loan untuk buat rumah tu..
haaa soalannya cukup tak nk buat rumah dengan bajet RM30k?
kawan2 tolong bagi pendapat..:">
 
Sponsored Post

marley

Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
1,667
Reaction score
8
Points
25
aik..tkde respon lak..beli kemah je lh..huhu
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
tanah berapa bsar tu?
 

abdul_ir

Super Active Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
6,738
Reaction score
37
Points
70
Ikut plan la bro...

Kalo nak wat banglo x ckup la...
Bg la jelas sikit, baru org leh komen...

Kurang2 bg la luas,bil bilik..
 

sideskirt

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
kena tgk lokasi la bang ... aku kat jb ni xtend rumah teres 10' X 40' dah makan rm40K ... ~X( ~X(
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
bape ekar tt?
 

ihw666

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2010
Messages
6,063
Reaction score
23
Points
70
personal loan... hmm.. if tt orang gomen senang lah.. if tt orang swasta.. 5 kali gaji jek.. kalau nak 30 k bermakner gaji tt ni 6000 sebulan lah..

buat per buat PL. pajak lah tanah tu. dari situ dapat duit buat lah umah besar mahligai..

eh betol ker... hmmmm... kalau pajak tanah ni akan dapat beraper percent dari nilai tanah ek?....
 

matkul

Banned
Joined
Jul 30, 2010
Messages
486
Reaction score
0
Points
10
buat macam rumah pprt je, batu blok, atap zink, lantai cement rendered
 
Sponsored Post
Top
Log in Register