BTC USD 56,962.5 Gold USD 1,788.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Buat overdraf guna rumah

redace

Active Member
Messages
1,765
Joined
Dec 16, 2007
Messages
1,765
Reaction score
13
Points
25
Salam.....Saya nak tanya kalau buat overdraf guna rumah ok ke tak? Rumah baru 2 thn lebih bayar....Kalau OK.....bank mana yg. recommend utnuk buat OD.....Nak buat OD/ASB, duit ASB tak cukup lagi....confirm lambat punya....Minta nasihat sikit
 
Sponsored Post

razif1224

Super Active Member
Messages
5,113
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
Aku rasa memang bank nak sgt.. leh dapat 100% OD tue..
berbanding ASB 90% je... hartanah nie berbaloi..
tapi bagi sewa lagi bagus...
 

redace

Active Member
Messages
1,765
Joined
Dec 16, 2007
Messages
1,765
Reaction score
13
Points
25
Rumah baru 2 tahun bayar pun boleh dpt 100% dari harga rumah.....?Kira ok ler camtu....
 

MyBroadband

Active Member
Messages
1,350
Joined
Sep 6, 2008
Messages
1,350
Reaction score
38
Points
30
ape reason korang buat OD rumah? kene blacklisted or dah takleh buat loan lagi ke? cerita sketttt
 

redace

Active Member
Messages
1,765
Joined
Dec 16, 2007
Messages
1,765
Reaction score
13
Points
25
Akunya kes dah blacklist.....tu yg. try nak buat OD/rumah
 

redace

Active Member
Messages
1,765
Joined
Dec 16, 2007
Messages
1,765
Reaction score
13
Points
25
Kalau boleh nanti....duit tu nanti bleh la settlekan mana-mana yg. patut dan laburkan semula....
 

redace

Active Member
Messages
1,765
Joined
Dec 16, 2007
Messages
1,765
Reaction score
13
Points
25
Option mana lagi ok.....cagar ke refinance?
 

akay

Banned
Messages
14,865
Joined
Jan 30, 2008
Messages
14,865
Reaction score
17
Points
115
brapa sen dpat cagar tu kalu umah baru 2 tahun je bayar..
bank pon xnak cagaran sebab still ade utang lagi..
unless kalu refinance umah tu then duit balance yang dpt kalu ade la baru leh wat FD or masuk asb then baru wat OD
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register