BTC USD 23,587.5 Gold USD 1,769.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Buat business okay tak?

zifu90

Fun Poster
Messages
131
Joined
Apr 26, 2011
Messages
131
Reaction score
8
Points
15
Siapa yang ada pengalaman buat business? Okay tak? Macam mana nak kembangkan perniagaan bagi lagi ramai orang tahu n minat?
 
Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
26,999
Joined
Jan 12, 2008
Messages
26,999
Reaction score
4,973
Points
261
Awards
1
Siapa yang ada pengalaman buat business? Okay tak? Macam mana nak kembangkan perniagaan bagi lagi ramai orang tahu n minat?
belajar jual barang org dulu tgk konsisten ke tidak sales...
 

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
10,046
Joined
Jan 15, 2007
Messages
10,046
Reaction score
944
Points
171
Siapa yang ada pengalaman buat business? Okay tak? Macam mana nak kembangkan perniagaan bagi lagi ramai orang tahu n minat?
Kena start dulu kecil kecilan..lepas start marketing guna duit untung tu...repeat tambah stok dan bajet marketing..
 

tuliperfancy

Freshie
Messages
38
Joined
Oct 29, 2012
Messages
38
Reaction score
0
Points
6
Siapa yang ada pengalaman buat business? Okay tak? Macam mana nak kembangkan perniagaan bagi lagi ramai orang tahu n minat
5 tahun buat business, apa yang saya belajar, kita kena pandai promote, kena pandai bab marketing. Marketing kalau power, memang senang untuk tarik minat pembeli. Lepastu kena jaga customers, layan dia baik-baik macam mana kita nak orang lain layan kita.
 

tuliperfancy

Freshie
Messages
38
Joined
Oct 29, 2012
Messages
38
Reaction score
0
Points
6
Kena start dulu kecil kecilan..lepas start marketing guna duit untung tu...repeat tambah stok dan bajet marketing..
Betul, duit lebih tu patut invest kat marketing. Marketing salah satu sebab utama customers beli kat kita.
 

belam

Super Active Member
Messages
6,542
Joined
Jul 29, 2013
Messages
6,542
Reaction score
420
Points
81
baik terus terang tt ko nak jual apa...jgn berdolak dalih
 

ViperX

Super Active Member
gem
Messages
5,713
Joined
Oct 10, 2016
Messages
5,713
Reaction score
923
Points
121
bisnis apa tu? tak semua bisnis kena dgn cara dia. ada cara tertentu, ikut bisnis TT nak buat.

mcm bisnis pelacuran kan, takkan dia nak heboh kt public. tak mcm tu.

mcm bisnis makan minum, lain pla cara dia.

mcm bisnis supply, lain cra dia.
 

zifu90

Fun Poster
Messages
131
Joined
Apr 26, 2011
Messages
131
Reaction score
8
Points
15
Kena start dulu kecil kecilan..lepas start marketing guna duit untung tu...repeat tambah stok dan bajet marketing..
Saya memang berniaga kecil-kecilan sekarang, cuma tengah nak belajar kembangkan bisnes. Tulah terpikir jugak nak start belajar ilmu marketing, kawan2 saya pun nasihat suruh focus kat marketing
 

zifu90

Fun Poster
Messages
131
Joined
Apr 26, 2011
Messages
131
Reaction score
8
Points
15
5 tahun buat business, apa yang saya belajar, kita kena pandai promote, kena pandai bab marketing. Marketing kalau power, memang senang untuk tarik minat pembeli. Lepastu kena jaga customers, layan dia baik-baik macam mana kita nak orang lain layan kita
Akak belajar marketing kat mana ya? Boleh share? Saya baru lagi dalam business ni, tengah nak tambah ilmu tapi kelas marketing semua mahal2, tak mampu saya...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register