BTC USD 29,135.7 Gold USD 1,814.06
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Technical Issues Browsing experience CG agak slow?

Dann

Administrator
gem
Messages
3,344
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,344
Reaction score
1,972
Points
101
Masa tak menentu, and ip pun tak sama sbb surf dr tmpt dan acc internet berbeza.

Last smlm ada dpt juga no connection tu. Awal2 ingat internet DC, bila klik ke link lain die akan loading lama dalam 10-15 saat and keluar connection problem. Masa loading tu ada buat ping and surf ke website lain tp mmg bkn masalah internet nampaknye.

Browse pakai firefox
Hari ni ada jadi IP 60.48.168.154 jam 8:31PM

Screenshot_2.png

Terima kasih atas report ini. Kita dah identify dan fixed issue ini sejak 9 hari lepas. Sepanjang period ini kita dah observe so far tiada lagi masalah ini.





setuju tn TXT, saya selalu alami takde notification

Sama mek
Kadang² notification dekat hp auto hilang
Padahal tak remove pun

saya masa ni tgh experiencing slow browsing
loading slow sikit

Memang betul, mulanya sangkaan awal kita jangkakan masalah slowness MUNGKIN dapat diselesaikan apabila kita migrate servers ke tempat lain namun rupanya isu ini akan tetap berlaku sekali sekala dalam network protection service yg kita gunakan. Bila terjadi slowness, sometimes ia akan effect pada notification, kita tak dapat elakkan namun isu ini tak terlalu serius since ia akan OK balik bila slowness dah berlalu.

Anyway, slowness condition kali ini better dari kita di datacenter sebelum ini dan tak terlalu obvious. Kekerapan slowness pun semakin kurang. Saya personally lebih happy dengan condition skrg berbanding sebelum migrasi dan completely stop hiring manage server dari hosting terdahulu (Rocksoft) yang sangat tak kompeten dan servis yg terlalu teruk dan lembab, tiada pengalaman luas. Kali ini kita sendiri doing all the dirty works by ourselves dan kita boleh control 100% semua infra yg kita ada tanpa sebarang halangan atau waiting time yg tidak munasabah. Mungkin dengan advantage ini nanti kita boleh offer website hosting service pada ahli forum.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
355,588
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
355,588
Reaction score
20,678
Points
2,836
Awards
1
Terima kasih atas report ini. Kita dah identify dan fixed issue ini sejak 9 hari lepas. Sepanjang period ini kita dah observe so far tiada lagi masalah ini.











Memang betul, mulanya sangkaan awal kita jangkakan masalah slowness MUNGKIN dapat diselesaikan apabila kita migrate servers ke tempat lain namun rupanya isu ini akan tetap berlaku sekali sekala dalam network protection service yg kita gunakan. Bila terjadi slowness, sometimes ia akan effect pada notification, kita tak dapat elakkan namun isu ini tak terlalu serius since ia akan OK balik bila slowness dah berlalu.

Anyway, slowness condition kali ini better dari kita di datacenter sebelum ini dan tak terlalu obvious. Kekerapan slowness pun semakin kurang. Saya personally lebih happy dengan condition skrg berbanding sebelum migrasi dan completely stop hiring manage server dari hosting terdahulu (Rocksoft) yang sangat tak kompeten dan servis yg terlalu teruk dan lembab, tiada pengalaman luas. Kali ini kita sendiri doing all the dirty works by ourselves dan kita boleh control 100% semua infra yg kita ada tanpa sebarang halangan atau waiting time yg tidak munasabah. Mungkin dengan advantage ini nanti kita boleh offer website hosting service pada ahli forum.

Betul tu tuan
Notification jadi lambat keluar
Akan naik dulu dekat CG berbanding dekat phone
Semoga CG terus kekal bertahan bersaing dengan Media Sosial lain
Suatu kerugian besar jika forum sebesar ini hilang daripada pandangan ramai

#CGLS
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register