BTC USD 35,572.6 Gold USD 1,877.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Brother Ni Jual Air Kelapa Je Boleh Pakai BMW

HelangPutih

Active+ Member
Joined
Dec 27, 2015
Messages
3,653
Reaction score
198
Points
33
cuma sy kurang minat bila org kita ni dgr viral org tu blh kaya jual air cth ..
semua org nk niaga bende sama sampai saingan tu jadi tinggi.. cth amik je la 'air teh ais sedap' tu.
selang beberapa meter je mesti ada lagi sebijik stall jual teh ais.
yang heran nya bila bangla yg jual masyuk macam mana pn xde plak yg nak tiru..

saingan tu bagus dlm niaga tapi kalo dh saingan terlampau sengit dr golongan yg acah2 minat niaga tetap gak xkan kemana.
cth niaga burger. sorg buka xlama tu mesti ada 5 biji stall yg buka. bila yg 1st buka tu katup sbb saingan.. yg 5 biji tu mesti berturutan akan tutup gak satu demi satu..


semoga dipermudahkan segala urusan..

org kita suka meniru. pastu bila xde pelanggan, pakat naikkan harga ramai2, xkurang konon xnak main harga. pastu pakat terkubur ramai2.
 
Sponsored Post

mr. Ceo

Fun Poster
Joined
Feb 28, 2018
Messages
178
Reaction score
7
Points
15
Bagus bila memilih biz yg tidak memudaratkan org lain. Air kelapa dari pokok serbaguna yg serba-serbinya berguna termasuklah santan yg dituduh berbahaya. Kesian santan!
 

faizal_waja

Fun Poster
Joined
Dec 16, 2010
Messages
180
Reaction score
14
Points
15
gilalah meniaga air pakai bmw. Bukan nak jeles tapi kena berigt ekonomi tak berapa bagus sekarang. Bmw ni byk pakai duit. Time bisnes down nanti klu xde backup sakit wooo. Aku dah merasainya.

Bukan rasa pakai bmw tapi rasa perit berniaga modal meyusut sebab belanja duit untung ikut sukhati haha
 

emijamar

Junior Member
Joined
Jan 11, 2018
Messages
63
Reaction score
4
Points
11
gilalah meniaga air pakai bmw. Bukan nak jeles tapi kena berigt ekonomi tak berapa bagus sekarang. Bmw ni byk pakai duit. Time bisnes down nanti klu xde backup sakit wooo. Aku dah merasainya.

Bukan rasa pakai bmw tapi rasa perit berniaga modal meyusut sebab belanja duit untung ikut sukhati haha

tapi aku rase dia pun mesti pikir masak2 sbelum beli tu. kire ok la, jadi contoh kat para-para biz laen.
 

faizal_waja

Fun Poster
Joined
Dec 16, 2010
Messages
180
Reaction score
14
Points
15
jangan jadikan contoh bang, sakit nanti. Bina empayar dulu. Spend untuk besarkan bisnes dulu. Grow & grow. Then baru lah beli keta mewah.

Tapi kalau main tender ke, atau selalu jumpa client memang berbaloi beli Bmw sebab nanti job senang close deal
 

emijamar

Junior Member
Joined
Jan 11, 2018
Messages
63
Reaction score
4
Points
11
jangan jadikan contoh bang, sakit nanti. Bina empayar dulu. Spend untuk besarkan bisnes dulu. Grow & grow. Then baru lah beli keta mewah.

Tapi kalau main tender ke, atau selalu jumpa client memang berbaloi beli Bmw sebab nanti job senang close deal

mksud aku jdkan contoh tu ape kte nk klu usaha bleh dpt.
 

soul333

Fun Poster
Joined
Jun 14, 2009
Messages
615
Reaction score
29
Points
30
nak citer jugak la, opismate aku jual kain pasang online + ader dropship bwh die.

beli alza full spec bukan second hand, cash

jeles betol
 

ocean gurl80

Super Active Member
Joined
Jan 17, 2010
Messages
7,697
Reaction score
10
Points
65
macam aku bukak kedai waffle n jagung kt seremban..

terus terang bgtau masa mula biznes untung mmg banyak,,sebulan untung bersih rm2k -2.5k..semua tu dah tolak semua gaji pekerja, sewa kedai , letrik, air semua..

masuk bulan ke 4, sales drop..dulu dpt dlm rm200- 250,ni dh drop ke 150, masuk bulan seterusnya dh drop lg ke 100 ke 120..

so kira untuk bulanan kadang kadang tu mmg tkde untung langsung even 10sen. semua duit yg dpt ngam ngam byr sewa kedai, letrik , air n gaji pekerja n beli modal.

seronoknya untung tu hanya sekejap je,,,

jgn kata pulak waffle kedai ni tk sedap or apa sebab regular customer mmg ramai..ada yg sanggup dtg dr jauh semata mata nk repeat waffle kedai aku..

lepas buat rumusan kenapa jadi camni, jawapan mcm kt bawah

1) staff main duit

2) staff main duit

3) staff main duit

mmg sakit ati sebab depan kita mmg perangai baik gile..hormat org semua

takkan la nk pantau 24jam kedai tu kn,,,

sekarang ni sales dh mula naik balik sikit sikit lepas berenti staff staff yg main duit ni...

#dugaan berniaga
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,964
Reaction score
269
Points
81
nak citer jugak la, opismate aku jual kain pasang online + ader dropship bwh die.

beli alza full spec bukan second hand, cash

jeles betol

yg jual kain online ni da rmi aku jumpa kaya2.
siap blh sewa satu rumah utk stok kain.
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,998
Reaction score
369
Points
91
macam aku bukak kedai waffle n jagung kt seremban..

terus terang bgtau masa mula biznes untung mmg banyak,,sebulan untung bersih rm2k -2.5k..semua tu dah tolak semua gaji pekerja, sewa kedai , letrik, air semua..

masuk bulan ke 4, sales drop..dulu dpt dlm rm200- 250,ni dh drop ke 150, masuk bulan seterusnya dh drop lg ke 100 ke 120..

so kira untuk bulanan kadang kadang tu mmg tkde untung langsung even 10sen. semua duit yg dpt ngam ngam byr sewa kedai, letrik , air n gaji pekerja n beli modal.

seronoknya untung tu hanya sekejap je,,,

jgn kata pulak waffle kedai ni tk sedap or apa sebab regular customer mmg ramai..ada yg sanggup dtg dr jauh semata mata nk repeat waffle kedai aku..

lepas buat rumusan kenapa jadi camni, jawapan mcm kt bawah

1) staff main duit

2) staff main duit

3) staff main duit

mmg sakit ati sebab depan kita mmg perangai baik gile..hormat org semua

takkan la nk pantau 24jam kedai tu kn,,,

sekarang ni sales dh mula naik balik sikit sikit lepas berenti staff staff yg main duit ni...

#dugaan berniaga

hmm dugaan jgk ye bisnes mcm ni...lg plak duit depan mata masuk sikit2 dlm poket.dia dh sronok pgg duit gian nak amik lg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register