BTC USD 35,641.5 Gold USD 1,877.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Brother Ni Jual Air Kelapa Je Boleh Pakai BMW

ooz

Active+ Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
282
Points
41
tak heran, ada mamat jual air masa bulan ramadan je utk sebulan income rm70k.. tp ada 4-5 cwgn ler

tolak tapak bazar ramadhan, min 5k-20k setiap satu sebulan,
kenyang atas angin orang yang re-rent tapak tu..
kalau 70k net, masyukk~~
 
Sponsored Post

farhansopri

Active Member
Joined
May 18, 2011
Messages
1,182
Reaction score
42
Points
30
Best lagi makan gaji, MC pon gaji jalan sekian
Aku baru gak berjinak dlam bisnes company dah 4 tahun lebih
Dlm logistic perit dia logistic ni x yah ckp la kalo modal capital kecik ni
Byk la benda yg aku belajar.
 

johanrembo

Junior Member
Joined
Apr 25, 2016
Messages
75
Reaction score
1
Points
11
Penat berniaga ni...kalau takde orang beli lagi bertambah penat, sedih kecewa..
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
5,683
Reaction score
1,239
Points
156
Brother ni amalkan ayat 6 Bismillah agaknya. Bersangka baik.
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,998
Reaction score
369
Points
91
cuma sy kurang minat bila org kita ni dgr viral org tu blh kaya jual air cth ..
semua org nk niaga bende sama sampai saingan tu jadi tinggi.. cth amik je la 'air teh ais sedap' tu.
selang beberapa meter je mesti ada lagi sebijik stall jual teh ais.
yang heran nya bila bangla yg jual masyuk macam mana pn xde plak yg nak tiru..

saingan tu bagus dlm niaga tapi kalo dh saingan terlampau sengit dr golongan yg acah2 minat niaga tetap gak xkan kemana.
cth niaga burger. sorg buka xlama tu mesti ada 5 biji stall yg buka. bila yg 1st buka tu katup sbb saingan.. yg 5 biji tu mesti berturutan akan tutup gak satu demi satu..


semoga dipermudahkan segala urusan..

setuju..baik bisnes benda yg leh kekal lama dan bukan trending..bende2 trending ni kejap je mcm aiskrim pasu,air gelas besar RM5 tu..skrg sunyi..

baik niaga benda yg biasa2 tp tetap org beli mcm goreng pisang ke,kopok lekor ke,uncle bob ke..benda ni kat mana2 pon ade org jual tp tetap laku jgk
 

s7+

Fun Poster
Joined
Sep 2, 2017
Messages
129
Reaction score
17
Points
15
zaman ni tak leh memilih pekerjaan
kita kena mencipta pekerjaan


ni aku dengar ceramah
 

great.takaful

Active Member
Joined
Mar 5, 2013
Messages
1,493
Reaction score
25
Points
30
kisah benar...aku penah tgk makcik jual nasi lemak bawak ferrari tiap tiap pagi pegi meniaga....tapi model lama la...yg pasti tetap ferrari..lokasi cheras
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register