Broker's MT4 softwares

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13120
USD / JPY
106.855
GBP / USD
1.26303
USD / CHF
0.94040
USD / CAD
1.35925
EUR / JPY
120.876
AUD / USD
0.69527

CG Sponsors




Adakah version MT4 terbaru agains trader?


  • Total voters
    0

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
Sebab aku bukak thread ni sbb aku dpt detect 1 problem bila guna latest build iaitu 220..

kalau build 211, aku boleh guna ea dan berfungsi dgn betul..

Tapi bila guna build 220, ea tu tak fungsi dgn betul.
Macam kena reject dgn 'sistem broker terbaru' jer.

Jadi aku saspek makin broker update mt4 dia, makin tinggi intelegence mt4 tu nak against trader..(believe it or not,
just believe it!)

Bila update build, takder pun perubahan yg ketara..

Jom kita kumpul MT4 yg version 216 dan ke bawah punya..
version 216 aku try ok. EA tak buat masalah. No bugs at all.

Aku yakin ramai org ada mt4 version yg bukan 220 punya.
1/ kalau boleh, version 216 dan ke bawah..
2/ Semua MT broker dibolehkan UTK DI UPLOAD.
3/ Upload kat rapidshare, megaupload, dan lain2 (yg boleh didownload). Pastu paste link2 kat sini. Nanti aku update post 1 ni. :D

*Pendapat aku, makin diupdate mt4, makin byk ea kena counter intelingence.
p/s: Aku tak guna ea utk open position. Tapi ea tu adalah tools utk aku amik pip kecik2.

Sumbangan anda amat2 di alu2kan untuk generasi yg akan datang.
(Senang cari version 216 dan ke bawah)

UPLOADED:
1/ IBFX
2/ NF
3/ FXDD
4/ LITEFOREX
5/ INSTAFOREX
6/ -
7/ ALPARI
8/ -

WAITING FOR OTHERS MT4 (BUILD SEBELUM 220):
- MetaQuotes
- TadawulFX


Update 6 disember 2008:
-------



Update 15 March 2009:
PACK 1: (IBFX & NF) - by Cipyu
http://rapidshare.com/files/1700411...211___216_-_by_Cipyu__www.carigold.com__1.rar

PACK 2: (FXDD & LITEFOREX) - by Cipyu
http://rapidshare.com/files/1700459...211___216_-_by_Cipyu__www.carigold.com__2.rar

PACK 3: (INSTAFOREX) - by V-X569
http://rapidshare.com/files/170048657/Meta4-InstaFX_build_216.rar.html

PACK 4: (MetaQuotes. Build 218) - by V-X569 - Rapidshare has deleted this file. -
http://rapidshare.com/files/170050849/MetaQuotes_MetaTrader4_Build_218.rar.html

PACK 5: (AlpariUK 218) - by Matfx
http://www.4shared.com/file/73765508/c75cee02/AlpariUKmt4setup.html

PACK 7: (TadawulFX build 208) - by Matfx - 4shared has deleted this file. -
http://www.4shared.com/file/74578664/dd93d51e/tfx4setup.html
 
Last edited:
Sponsored Post

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
ea yg lelama tu.. ko kena recompile balik guna versi 220 ni baru leh guna properly bro.. cari mq4 file.. open thru mt4.. then compile.. sure ok punye..
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
ea yg lelama tu.. ko kena recompile balik guna versi 220 ni baru leh guna properly bro.. cari mq4 file.. open thru mt4.. then compile.. sure ok punye..
ea ni dalam betuk ex4..
sbb ia free, dan bukan utk dijual.

so, author dia saja kasik .ex4..
nak decompile rasanya tak boleh.. sbb software decompile tu version build bawah 220...

SEPATUTNYA build terbaru mestilah matching dengan ea build sebelumnya,
bukannya ea tu mesti compile drp build terbaru..
aku try ea2 lain pun sama,
ea PSAR..

dia open position tak ikut setting psar..
nampak sangat problem MT4 tu build terbaru..
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
ea ni dalam betuk ex4..
sbb ia free, dan bukan utk dijual.

so, author dia saja kasik .ex4..
nak decompile rasanya tak boleh.. sbb software decompile tu version build bawah 220...

SEPATUTNYA build terbaru mestilah matching dengan ea build sebelumnya,
bukannya ea tu mesti compile drp build terbaru..
aku try ea2 lain pun sama,
ea PSAR..

dia open position tak ikut setting psar..
nampak sangat problem MT4 tu build terbaru..
dia x kira cmtu bro.. mt4 ni diupgrade utk counter blk effect ea ni la.. tu sbb kena compile blk..

kalo xmo pening.. guna few mt4.. versi lama still smpn utk run ea tu je..
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
Kalau bro tak setuju pun,
sumbangkan lah version bukan 220 punya..
aku bukak thread ni bkn utk aku, tp utk org lain terutama cgians...

Apa2 broker py MT4, upload jer..
bukan besar MB pun..
<6MB jer.

(nanti aku upload aku punya.. version bkn 220)
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
dia x kira cmtu bro.. mt4 ni diupgrade utk counter blk effect ea ni la.. tu sbb kena compile blk..

kalo xmo pening.. guna few mt4.. versi lama still smpn utk run ea tu je..
sori.. aku tak faham...
maksud bro?

aku guna magic number pun ea psar tu open position lain drp version sebelum ni.. (second check slps ea scalper tak berfungsi dgn betul)

Kalau camtu,
semua ea kena build 220??? ~X(~X(
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
Tu belum lagi kira indicator & script,
setakat ni aku guna ok la (utk indicator)...
script tak pasti.

Mana tau jadi macam ea gak.
Sbb rata2 indi & script pun build bawah 220.. :(
 
Last edited:

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
daripada ym:
===========


safiq cipyu: salam.
myfxrg: salam bro
myfxrg: pe stori
myfxrg: tang mano yg musykil hehe
safiq cipyu: add aku...
safiq cipyu: bro blm approve
myfxrg: jap
myfxrg: done
safiq cipyu: k
miXxer .: ko guna broker mana skrg bro
safiq cipyu: aku guna demo alpari...
safiq cipyu: pelik
miXxer .: jap.. kalo aku lmbt reply.. mntk maaf sesiap ye.. ramai plak nak lyn ni
safiq cipyu: ohh
miXxer .: oo alpari
safiq cipyu: alpari mmg teruk ke?
miXxer .: masa memula ko donlot.. mt4 dia versi brape
safiq cipyu: versi latest
safiq cipyu: aku donlod kat website dia
safiq cipyu: demo
miXxer .: ic..
miXxer .: kena tnye2 la kalo dari alpari
miXxer .: kalo insta mmg aku ada je versi lama
safiq cipyu: tapi broker ibfx, straighthold ok
safiq cipyu: tp version lama la
safiq cipyu: build 216
miXxer .: haa.. versi lama tu.. ko jgn update dulu
miXxer .: ko copy je semua dlm folder broker tu.. pstu ko paste & rename nama baru
safiq cipyu: ibfx tu live - tapi ok je ea aku
miXxer .: so.. broker yg sama.. ko ada 2 mt4
miXxer .: leh phm x
safiq cipyu: copy ibfx ke alpari ek?
miXxer .: bkn2
miXxer .: alpari tu.. xleh nak watpe dah bro
miXxer .: sbb mmg dah update
miXxer .: melain kan ko leh cari la donlot kat memana versi lama
safiq cipyu: sbb tu aku bkk thread tu..

miXxer .: ko x ckp terang2 aku pon x tau heheh
safiq cipyu: tak nak versi baru saja buat ea yg bagus2 jadi bengon*
miXxer .: ko update la kat post tu.. ckp ko nak mt4 build lama broker alpari
safiq cipyu: alang2 baik semua broker.. hehe
miXxer .: hehehe tol gak tu
safiq cipyu: mana tau mmg sahih build baru tu counter segelintir ea
safiq cipyu: broker ni bukan 'bersih' pun
miXxer .: 1 sbb nak counter ea
miXxer .: 1 lg.. nak jaga kepentingan tuan punye ea
safiq cipyu: ada kala diorg ada taktik diorg.. cuma trader lambat perasan.
miXxer .: sbb kalo compile guna build 220.. org xleh sng2 nak crack ea tu bro
safiq cipyu: tu aku tau dah..
miXxer .: tp mmg.. mcm bro ckp.. mt4 mmg klepet sket sbnrnye
safiq cipyu: tapi isu dia lain, bukan sbb x leh decompile..
miXxer .: bro google je.. mmg bnyk kelemahan hehe
safiq cipyu: tapi sbb build terbaru buat ea jadi tak betul..
safiq cipyu: aku pakai demo version 211 ok je.
miXxer .: dia mcm konsep file excel gak bro
safiq cipyu: live - version 216 (ok je)
miXxer .: versi lama.. kdg2 x compatible dgn versi baru
miXxer .: http://rapidshare.com/files/??????????????
miXxer .: tu mt4 insta versi lama
miXxer .: versi 216 kalo x silap
safiq cipyu: sbb tu kena kumpul version asal..
safiq cipyu:
miXxer .: kalo ada yg lain.. nnt aku bg
safiq cipyu: bro uplot ke tu? thanks ya..
miXxer .: aku ada gak mt4 lite dgn fxpro.. cuma aku x jmpe exe file tu
miXxer .: kalo jmpe nnt aku bg
safiq cipyu: ok..
safiq cipyu: aku harap ada org faham kenapa aku bukak thread tu..
safiq cipyu: mmg penting sangat2
miXxer .: depa phm tu.. mungkin lmbt sket la mcm aku
safiq cipyu: hehe.. dun wori.. be hapi..
safiq cipyu: aku dh cari kat intenet, tp susah nak jumpa..
safiq cipyu: sbb tu aku perlukan bantuan korang.
miXxer .: kalo ko dah ada versi lama tu.. ko leh copy folder tu bro.. rename blk folder.. so nnt utk 1 broker.. ko ada multi mt4

P/S: lepas bincang, mungkin korang akan lebih paham kenapa aku bukak thread ni..
jom kumpul version2 asal..
 
Last edited:

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
nape yg lain senyap jer ni? Tak kasi respon pun.. :(
 

V-X569

Fun Poster
Joined
Jul 27, 2007
Messages
264
Reaction score
28
Points
20
Boleh tolong tengok jer..

nape yg lain senyap jer ni? Tak kasi respon pun.. :(
Aku kalau boleh mmg nk share..Tp installer MT4 yg lama2 punya aku dah delete..Yg ada pun, build 216/218 je..
Ko ade build 211 kan? Kenapa tak upload?
Broker ape pun tak kisah, boleh je nk connect kt server broker lain pun..
Kecuali broker yg guna 5 place decimal pricing mcm FXCM, FXPRO..Sbb pricing tak sama dgn kebanyakkan broker lain, takut tak sesuai, so kena guna MT4 depa jgk..
Kalo nk lg lama dari 211..Ingat lagi package kuasaforex? :D
Dalam package tu, Si Nasir ade sertakan sekali MT4 North Finance..Aaa..Itu mmg piauw punya lama..Build berapa taktau, tapi mmg zaman batu punya.. :))
Aku ada try cari tadi kt tenet..Yg aku jumpa, semuanya bukan original package(takde installer MT4 NF)..
Jadi sape yg ada tu, boleh la share..
Cara lain, ko tanya kt TSD la..Kt sana ramai coder, mesti ada punyalah yg MT4 version zaman batu sekalipun.. :D

Ohh ya...Aku rasa, ko tak payahlah risau sgt pasal MT4...
:eek: http://forum.mql4.com/11730 :) :D <:p
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register