BTC USD 37,812.3 Gold USD 1,776.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bro2 otai jual beli knderaan tlg aku plz!

gadgetmall

Super Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
7,064
Reaction score
32
Points
70
Camni kes die.

aku nak beli motor kat kedah,dan moto yg aku pkai skang ni atas name ayh aku,tp da abes bayar.
aku tnggl area shh alam,aku nk beli moto kat kedah sbb aku blaja sane,moto pon kat sane.

Skang ni mslah aku,aku xminat plate K ni..So kalu aku beli moto kat kedah,tp nak pkai Plate Wilayah(W) ape yg aku kene wat?kene cas brape agak2??:-?:-?

Dan kalu aku nk jual moto aku ni,mcm mane ek?sbb name atas ayah aku moto ni..
 
Sponsored Post

[email protected]

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
602
Reaction score
6
Points
15
Skrg JPJ on9 kan dr negeri mana2 kita nak dh boleh daftar kan??? ak dpt tau dh ada mulut2 berckp mcm tu....
 

gadgetmall

Super Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
7,064
Reaction score
32
Points
70
plan nak beli moto 1st hand kedai ni..
tp kalu bley nak pkai plate wilayah..
boley ke??
yg psal on9 register tu xtaw la plak..
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
beli kat kedah pun bole,request mintak plet wilayah..akan ade cas sedikit la

kalau nak jual atas nama ayah..kene pegi jpj dan dapatkan borang tukar nama(K3)..pastu,bawak ic ayah gi pesuruhjaya sumpah cop pengesahan..lepas tu bole la jual,kat mana2 kedai..
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
owh ..baru ku tahu rupenye kita bleh beli plate negeri lain ....
 

Hamas

Fun Poster
Joined
Mar 11, 2009
Messages
235
Reaction score
3
Points
15
motor baru lg sng...suh jerk tokey kedai tue buat...tau la die...payment xpasti...

motor lame..leceh ko nk tukar name bagai semata2 nk jual...baik ko suh jerk ayah ko jual jerk abis citer...samada turun kedah settlekan/bawak motor balik buat urusan kt sane...sattle...ko nk trade in kt kedai ker...nk tolak kt org motor lame tue??
 

Raykie

Super Active Member
Joined
Sep 24, 2010
Messages
6,899
Reaction score
83
Points
70
Camni kes die.

aku nak beli motor kat kedah,dan moto yg aku pkai skang ni atas name ayh aku,tp da abes bayar.
aku tnggl area shh alam,aku nk beli moto kat kedah sbb aku blaja sane,moto pon kat sane.

Skang ni mslah aku,aku xminat plate K ni..So kalu aku beli moto kat kedah,tp nak pkai Plate Wilayah(W) ape yg aku kene wat?kene cas brape agak2??:-?:-?

Dan kalu aku nk jual moto aku ni,mcm mane ek?sbb name atas ayah aku moto ni..

aku share pasal bab jual moto je la. sebab pasal nak tukar plat kepada plat W tu aku tak tahu.

seelok2nya ko cari la kedai yang beli moto ko tu dengan harga yang tinggi. dan kedai tu nak IC owner moto tu & geran moto tu. dan paling penting, owner moto tu mesti kena ada utk sign dokumen pengesahan utk jual moto tu. so ko kene bawak ayah ko gi kedai tu utk sign la.

macam aku, tokey kedai tu suruh aku tiru je sign ayah aku. sebab ayah aku tak dapat datang utk sign dokumen tu. :D:D
 

gadgetmall

Super Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
7,064
Reaction score
32
Points
70
motor baru lg sng...suh jerk tokey kedai tue buat...tau la die...payment xpasti...

motor lame..leceh ko nk tukar name bagai semata2 nk jual...baik ko suh jerk ayah ko jual jerk abis citer...samada turun kedah settlekan/bawak motor balik buat urusan kt sane...sattle...ko nk trade in kt kedai ker...nk tolak kt org motor lame tue??

moto nak trade in kedai je kalu boley..
xbnyak masalah..
jual kat org susah la sbb aku nnti dok kedah..
parent aku kat shh alam beb..
jaoh tuh..

mintak2 ciput je la die cas nnti utk no plate wilayah..
 
Last edited:

gadgetmall

Super Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
7,064
Reaction score
32
Points
70
aku share pasal bab jual moto je la. sebab pasal nak tukar plat kepada plat W tu aku tak tahu.

seelok2nya ko cari la kedai yang beli moto ko tu dengan harga yang tinggi. dan kedai tu nak IC owner moto tu & geran moto tu. dan paling penting, owner moto tu mesti kena ada utk sign dokumen pengesahan utk jual moto tu. so ko kene bawak ayah ko gi kedai tu utk sign la.

macam aku, tokey kedai tu suruh aku tiru je sign ayah aku. sebab ayah aku tak dapat datang utk sign dokumen tu. :D:D

:)cgrock:)cgrock
cam best je wat cam ko..
bpak aku xberpeluang jugak kot sbb parent aku dok shh alam..
tp kalu ic potostat xpe ke??
xkan aku nk bwak ic bpak aku kot..
geran ade
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register