BTC USD 19,345.1 Gold USD 1,660.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

BPR siasat elaun pegawai kanan PKNS

eboss

CG Hardcore
gemgem
Messages
85,652
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
SHAH ALAM: Badan Pencegah Rasuah (BPR) menyiasat kewajaran pegawai kanan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) menerima elaun untuk menandatangani perjanjian Jual Beli (S&P) dengan syarikat pemaju yang mengadakan usahasama dengan perbadanan itu.

Menurut sumber, perkara ini dikatakan menjadi amalan dalam PKNS dan BPR akan melihatnya daripada sudut perundangan, sama ada ia dibolehkan atau sebaliknya kerana semua pegawai PKNS dibayar gaji oleh perbadanan itu.

Sumber itu juga mengesahkan bahawa Pemangku Pengurus Besar PKNS Low Siew Moi dipanggil ke pejabat badan itu di sini petang ini bagi keterangan mengenai isu terbabit.

Low yang sebelum ini Timbalan Pengurus Korporat dan Akaun PKNS sudah dilantik oleh Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bagi memangku jawatan Pengurus Besar PKNS untuk tempoh setahun bagi menggantikan Datuk Harun Salim yang bersara hujung bulan lepas. - Bernama


Kasi cuci semua anasir yang tak sihat dulu baru mudah nak buat kerja
 
Sponsored Post

nippon_hokage

Fun Poster
Messages
856
Joined
Jul 20, 2008
Messages
856
Reaction score
3
Points
15
rasanya bpr ni kna buat sama procedur mcm PAC tu....amik sorang 2 wakil pembangkang <<<< baru ada chek n bal.....p/s: nak2 time serbuan....lagi besh kalo ada 2 saksi dari 2 wakil.....kami si rakyat2 marhain yg kais pagi makan petang ni rasa tenteram skit nak tido....ngenangkan nasib negara tercintak ini...
 
Sponsored Post

Top
Log in Register