Bonus & Gaji, ke mana diSimpan sebelum diBelanja?

CG Sponsors




Bonus & Kenaikan Gaji Anda..Kat Mana Nak Simpan?


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,201
Reaction score
1,537
Points
596
Paling terbaik bagi fulus kat ibu kandung sebelum guna duit tue nak simpan ka nak belanja ka apa

Bagi ibu kandung paling berkat

Allahuakhbar
 
Sponsored Post

2bz4money

Legendary Member
Joined
Aug 24, 2006
Messages
10,611
Reaction score
2,068
Points
191
Paling terbaik bagi fulus kat ibu kandung sebelum guna duit tue nak simpan ka nak belanja ka apa

Bagi ibu kandung paling berkat

Allahuakhbar
Itu kira tanggungjawab tetap seorang anak. LHDN pun dah bagi pelepasan sampai RM1,500 utk kedua2 ibu dan bapa.
 

2bz4money

Legendary Member
Joined
Aug 24, 2006
Messages
10,611
Reaction score
2,068
Points
191
Bonus & Gaji, ke mana diSimpan sebelum diBelanja?

Ke mana disimpan? Simpan dalam bank sebelum di belanjakan untuk membayar cukai pintu yang naik sekali ganda.:((
Due date cukai pintu dah lepas pada 31 Mei. Mau kena penalti. Saya dah simpan Planner, semua perbelanjaan berkala. So, kita boleh bersedia utk bayar bila due date tiba.
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,407
Reaction score
273
Points
141
Kalau ada yang bijak, gaji 4 bulan boleh digunakan untuk belanja harian selama 6 bulan. Gaji lagi 2 bulan tu simpan untuk pelaburan atau kegunaan masa hadapan.
 

asx23

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,191
Reaction score
464
Points
41
Kalau ada yang bijak, gaji 4 bulan boleh digunakan untuk belanja harian selama 6 bulan. Gaji lagi 2 bulan tu simpan untuk pelaburan atau kegunaan masa hadapan.
teach me masta!!!!!!!!!!!!!!!!!!:((
 

forumercg

Banned
Joined
May 6, 2017
Messages
804
Reaction score
66
Points
25
aku bila dpt gaji mmg terus terkam hyip. barulah cepat kaye..

korang2 nie mmg x pandai. cuba belajar mcm aku join hyip, barulah ekonomi islam berkembang.

aku bgtahu sbb nk tolong melayu.ada program hyip al madinah munawarah al islamik baru lunch, pelaburan berteras AlQuran dan sunnah. pelaburan kita akan dilabur mgikut syariat. 1 unit, 20k sahaja.

pm tepi. syeikh maulana imam besar tkenal jadi penaung. propit telah dizakatkan. masyaAllahhh...mmg berkat..
 

mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,949
Reaction score
486
Points
91
beli emas , dismpan 79g, tanam pokok kurma, simpan biji kurma dan biji2 lain
 

[email protected]

Junior Member
Joined
Dec 18, 2013
Messages
81
Reaction score
6
Points
11
sebenarnya sape yang bergaji rm3500 sebulan da bole jadi jutawan dah umur pencen dengan asb loan... x buat bende2 lain..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register