Bonus & Gaji, ke mana diSimpan sebelum diBelanja?

CG Sponsors




Bonus & Kenaikan Gaji Anda..Kat Mana Nak Simpan?


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

abah5851

Active Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,424
Reaction score
121
Points
43
Pikir negatif sampai bila2 tak ke mana bang. Sy ni niat nak bantu. Takde suruh pun tabur 70k. Boleh cuba dgn modal xsmpai 100 pun. Tepuk dada tanya selera. Kalau percaya, yakin dan sedia dgn risiko yg tuan2 ckp tu, bleh kontek sy. Nak tanya tak join pun bleh. Takde org join sy pun ttp dah ada pulangan. Untuk info setakat ni semua ahli yg turut serta masih terima faedahnya. For future kita pun xbleh tau. Sy cerita berdasarkan keadaan semasa.
Dah lah tu...warga CG dah serik...takyah nak ajak melabur sampai pulangan bulan dan bintang...keadaan semasa mmg semua nya elok...cuba belajar dari fakta...buat je lah sendiri je...jgn cari org PLAK!!!!
 
Sponsored Post

matahari

Freshie
Joined
Dec 10, 2008
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
Dah lah tu...warga CG dah serik...takyah nak ajak melabur sampai pulangan bulan dan bintang...keadaan semasa mmg semua nya elok...cuba belajar dari fakta...buat je lah sendiri je...jgn cari org PLAK!!!!
Dah org tu tanya nak letak mana. Sy bgtau je. Kalau taknak dah la. Haha. Yes sy ada belajar dan setiasa belajar. Tiap tindakan yg dibuat pun drp apa yg dibelajar (study & kaji) seblmnya. Mintak maaflah. Psl buat duit sy xpnh serik bang. Ok roger. Tak ajak dah. Have a nice day :D
 

abah5851

Active Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,424
Reaction score
121
Points
43
Dah org tu tanya nak letak mana. Sy bgtau je. Kalau taknak dah la. Haha. Yes sy ada belajar dan setiasa belajar. Tiap tindakan yg dibuat pun drp apa yg dibelajar (study & kaji) seblmnya. Mintak maaflah. Psl buat duit sy xpnh serik bang. Ok roger. Tak ajak dah. Have a nice day :D
Ok..thanks. Buat sendiri je...takyah ajak org..Selamat Orang tak maki nanti.:)cgrock
 

2bz4money

Legendary Member
Joined
Aug 24, 2006
Messages
10,612
Reaction score
2,068
Points
191
Masih ada lagi yg tak serik2 dgn hyip ni. Jgn buang masa dgn skim hit n run. Kat CG ni mmg bersepah program2 hyip gitu. Moving forward, kita fokus yang patuh syariah, legal, konsisten dan selamat ;)
 

matahari

Freshie
Joined
Dec 10, 2008
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
Masih ada lagi yg tak serik2 dgn hyip ni. Jgn buang masa dgn skim hit n run. Kat CG ni mmg bersepah program2 hyip gitu. Moving forward, kita fokus yang patuh syariah, legal, konsisten dan selamat ;)
Dah study ke blom psl 975pro? Terpulanglah. Sy cerita peluang. Spt cerita psl restoran yg enak dan murah. Jika berminat boleh pergi mkn situ. Jika tak minat pun sy xrugi apa2. Anda pun xrugi apa2. Dlm masa yg sama ada org lain yg berminat dan dpt mkn sedap. Tak jd mslh pd sy. Sy cuba mencari rezeki di sini. Cuba bantu org lain yg mungkin juga memerlukan. Tak dinafikan dgn penyertaan anda akan mengkayakan org di atas. Tp tahukah anda dgn membeli beras, membeli brg keperluan harian, membeli rokok juga mengkayakan org lain? Secara positifnya ia memberi rezeki kpd org2 ini. Kpd keluaga mereka. Jgn sempitkan pemikiran. Bg peluang pd org2 yg nak ubah hidup dpt pendapatan lebih. Dah setahun sistem berjalan. Sy tak nampak ada unsur penipuan, unsur tak selamat di sini. Sekali lg sy mintak maaf andai komen sy tak disenangi. Cerita psl peluang tambah pendapatan pun mengundang maki di CG ni. Menakutkan btl la :p
 

Abg Wan

Fun Poster
Joined
May 17, 2011
Messages
373
Reaction score
59
Points
30
Dah org tu tanya nak letak mana. Sy bgtau je. Kalau taknak dah la. Haha. Yes sy ada belajar dan setiasa belajar. Tiap tindakan yg dibuat pun drp apa yg dibelajar (study & kaji) seblmnya. Mintak maaflah. Psl buat duit sy xpnh serik bang. Ok roger. Tak ajak dah. Have a nice day :D
Orang tu tanya tersangat clear..."klau ada duit cash 70k kt mana ya nk simpan kasi dia beranak. sy nk pelaburan yg berisiko rendah mcm asb, th.. x nak mlm @ forex. boleh cadangkan tak?"

Jawapan kena relevan dgn soalan. kalo tak relevan, sy syorkan forummer lain tak yah ulas sbb nanti tersasar matlamat forum. :D:D
 

2bz4money

Legendary Member
Joined
Aug 24, 2006
Messages
10,612
Reaction score
2,068
Points
191
Dah study ke blom psl 975pro? Terpulanglah. Sy cerita peluang. Spt cerita psl restoran yg enak dan murah. Jika berminat boleh pergi mkn situ. Jika tak minat pun sy xrugi apa2. Anda pun xrugi apa2. Dlm masa yg sama ada org lain yg berminat dan dpt mkn sedap. Tak jd mslh pd sy. Sy cuba mencari rezeki di sini. Cuba bantu org lain yg mungkin juga memerlukan. Tak dinafikan dgn penyertaan anda akan mengkayakan org di atas. Tp tahukah anda dgn membeli beras, membeli brg keperluan harian, membeli rokok juga mengkayakan org lain? Secara positifnya ia memberi rezeki kpd org2 ini. Kpd keluaga mereka. Jgn sempitkan pemikiran. Bg peluang pd org2 yg nak ubah hidup dpt pendapatan lebih. Dah setahun sistem berjalan. Sy tak nampak ada unsur penipuan, unsur tak selamat di sini. Sekali lg sy mintak maaf andai komen sy tak disenangi. Cerita psl peluang tambah pendapatan pun mengundang maki di CG ni. Menakutkan btl la :p
Kalau bro baca baca post dan thread saya sejak 2008 pun tentu tahu saya ni konsisten dgn saranan agar menyimpan untuk kecemasan dahulu, kalau ada lebihan barulah melabur di tempat yg sahih dan JANGAN TERPERANGKAP DENGAN SKIM PONZI ATAU CEPAT KAYA. Bro boleh baca Celik Wang untuk menjadi panduan menguruskan kewangan dengan lebih baik. Moga dipermudahkan urusan bro utk mendapatkan kesejahteraan di dunia dan akhirat
 

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
dah 2017 pon masih ada lagi promote hyip ? agak kelakar disini:D ...
 

2bz4money

Legendary Member
Joined
Aug 24, 2006
Messages
10,612
Reaction score
2,068
Points
191
Sejarah bonus gomen



Saya ucapkan terima kasih thread sebelah yg highlight sejarah bonus dan pemberian ihsan org gomen. Dijangka esok, penjawat awam akan menerima RM500 manakala pesara pula RM250. Sememangnya ia membantu meringankan beban kos perayaan tahun ini.
 

matahari

Freshie
Joined
Dec 10, 2008
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
Kalau bro baca baca post dan thread saya sejak 2008 pun tentu tahu saya ni konsisten dgn saranan agar menyimpan untuk kecemasan dahulu, kalau ada lebihan barulah melabur di tempat yg sahih dan JANGAN TERPERANGKAP DENGAN SKIM PONZI ATAU CEPAT KAYA. Bro boleh baca Celik Wang untuk menjadi panduan menguruskan kewangan dengan lebih baik. Moga dipermudahkan urusan bro utk mendapatkan kesejahteraan di dunia dan akhirat
Sy setuju dgn saranan menyimpan spt yg tuan sebut. Apa yg sy usulkan cuma 1 platform menambah pendapatan. Tiada bukti atau info yg menunjukkan platform ni hyip atau ponzi atau skim cpt kaya spt yg disebut tu. Menyimpan tetap menjadi keutamaan sy dari dulu. Apa yg diperoleh di sini juga disimpan sebhagiannya. Ia dah jd slh satu sumber pendapatan kami sekluarga. Percayalah sy juga tak mahu pendapatan sy dtg dr sumber yg diragui halal haramnya. Terima kasih atas perhatian tuan2 semua. Wallahualam :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register