BTC USD 37,784.3 Gold USD 1,774.15
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Bolehkah Refinance Kereta Yg Kita Baru Beli Cash, Dalam Masa 40 Hari?

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
salam semua, minta pendapat :)

1. katakan saya beli kereta second hand honda rm 40k

kemudian terus saya refinance pd bank

adakah teknik utk buat perkara ni or servis dari sesiapa?

sbb nak buat cara ni is nak rolling duit beli kereta cash tu dgn biz (even dpt 70% je dari rm 40k tu)

kalau boleh buat, berapa lama boleh dpt duit refinance

2. kalau saya nak buat perkara sama, tapi pada kereta nasional yg baru, cthnya viva or myvi, laku ke nak refinance
 
Last edited:
Sponsored Post

sideskirt

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
aku rasa takde masalah la nak refinance ... klu lulus dlm sminggu bekerja dah dpt duit la rasanya ... :D
 

bandela_razak

Active Member
Joined
Jun 22, 2008
Messages
1,024
Reaction score
1
Points
25
tgk honda model yg mana 1. klu eg, ek mmg dh xdpt buat loan. senang cite kete thn 01 keatas bleh buat loan.
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
aku rasa takde masalah la nak refinance ... klu lulus dlm sminggu bekerja dah dpt duit la rasanya ... :D

wah, cam senang je, tapi kalau betul dpt refinance dlm kurang 40 hari mmg best
 
Last edited:

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
tgk honda model yg mana 1. klu eg, ek mmg dh xdpt buat loan. senang cite kete thn 01 keatas bleh buat loan.

ok, so tahun 2001 dan keatas ya boleh buat refinance

dpt ke kereta honda 2001 dgn harga rm 40k ya
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register