Bolehkah Ayah Jual Rumah Dekat Anak Kandung?

CG Sponsors




Hasmadi Hadi

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2010
Messages
718
Reaction score
4
Points
15
Status Rumah Ayah:

Ada tunggakkan 70k dekat loan gov

dah tanya 2 bank. dua dua kata ayah tak boleh jual dekat anak kandung.
jual dekat orang lain boleh takda masalah.

nilai semasa rumah 200k++
nak buat loan dalam 100k jer...

boleh sapa2 share pengalaman atau pandangan atau info mana2 bank boleh buat loan?
 
Sponsored Post

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,245
Reaction score
65
Points
35
abg sy beli rumah dr mak. takde masalah pun
 

soul333

Fun Poster
Joined
Jun 14, 2009
Messages
607
Reaction score
27
Points
20
eh pelik betul bank kate tak boleh. 2 org kawan sepejabat aku beli rumah dari ayah dorang.

:unsure::unsure:
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
14,500
Reaction score
314
Points
131
Bank ape?
org nak bg untung xnak plak...
 

macellsprvive

Active Member
Joined
Mar 25, 2013
Messages
1,495
Reaction score
268
Points
41
Status Rumah Ayah:

Ada tunggakkan 70k dekat loan gov

dah tanya 2 bank. dua dua kata ayah tak boleh jual dekat anak kandung.
jual dekat orang lain boleh takda masalah.

nilai semasa rumah 200k++
nak buat loan dalam 100k jer...

boleh sapa2 share pengalaman atau pandangan atau info mana2 bank boleh buat loan?
bank mana tu?
cuba petik sikit, sekali dgn nama pegawai yg ditanya.
kot2 ada orang kenal.
 

michael scotfield

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 13, 2007
Messages
19,379
Reaction score
926
Points
161
Aku pun ada beli rumah mentua,bank lulus je
 

John Nawi

Active+ Member
Joined
Oct 23, 2012
Messages
4,998
Reaction score
137
Points
43
aku rasa issue dia tunggakan 70k dgn loan gomen tu kot, kena tnya bank status umah tu skg, dan bagaimana process utk membolehkan TT menjadi pembeli,
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
11,785
Reaction score
2,318
Points
236

Hasmadi Hadi

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2010
Messages
718
Reaction score
4
Points
15
Status Rumah Ayah:

Ada tunggakkan 70k dekat loan gov

dah tanya 2 bank. dua dua kata ayah tak boleh jual dekat anak kandung.
jual dekat orang lain boleh takda masalah.

nilai semasa rumah 200k++
nak buat loan dalam 100k jer...

boleh sapa2 share pengalaman atau pandangan atau info mana2 bank boleh buat loan?

update terbaru.

bank ke-3 kata boleh loan siap bagi kos2 yang terlibat.

interest dalam 4.xx%
 
Sponsored Post
Top
Log in Register