Bolehkah Ayah Jual Rumah Dekat Anak Kandung?

CG Sponsors




Hasmadi Hadi

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2010
Messages
718
Reaction score
5
Points
15
Status Rumah Ayah:

Ada tunggakkan 70k dekat loan gov

dah tanya 2 bank. dua dua kata ayah tak boleh jual dekat anak kandung.
jual dekat orang lain boleh takda masalah.

nilai semasa rumah 200k++
nak buat loan dalam 100k jer...

boleh sapa2 share pengalaman atau pandangan atau info mana2 bank boleh buat loan?
 
Sponsored Post

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,307
Reaction score
86
Points
35
abg sy beli rumah dr mak. takde masalah pun
 

soul333

Fun Poster
Joined
Jun 14, 2009
Messages
613
Reaction score
28
Points
30
eh pelik betul bank kate tak boleh. 2 org kawan sepejabat aku beli rumah dari ayah dorang.

:unsure::unsure:
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
14,950
Reaction score
492
Points
131
Bank ape?
org nak bg untung xnak plak...
 

macellsprvive

Active Member
Joined
Mar 25, 2013
Messages
1,553
Reaction score
287
Points
41
Status Rumah Ayah:

Ada tunggakkan 70k dekat loan gov

dah tanya 2 bank. dua dua kata ayah tak boleh jual dekat anak kandung.
jual dekat orang lain boleh takda masalah.

nilai semasa rumah 200k++
nak buat loan dalam 100k jer...

boleh sapa2 share pengalaman atau pandangan atau info mana2 bank boleh buat loan?
bank mana tu?
cuba petik sikit, sekali dgn nama pegawai yg ditanya.
kot2 ada orang kenal.
 

John Nawi

Super Active Member
Joined
Oct 23, 2012
Messages
5,064
Reaction score
145
Points
83
aku rasa issue dia tunggakan 70k dgn loan gomen tu kot, kena tnya bank status umah tu skg, dan bagaimana process utk membolehkan TT menjadi pembeli,
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
19,376
Reaction score
3,327
Points
236

Hasmadi Hadi

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2010
Messages
718
Reaction score
5
Points
15
Status Rumah Ayah:

Ada tunggakkan 70k dekat loan gov

dah tanya 2 bank. dua dua kata ayah tak boleh jual dekat anak kandung.
jual dekat orang lain boleh takda masalah.

nilai semasa rumah 200k++
nak buat loan dalam 100k jer...

boleh sapa2 share pengalaman atau pandangan atau info mana2 bank boleh buat loan?

update terbaru.

bank ke-3 kata boleh loan siap bagi kos2 yang terlibat.

interest dalam 4.xx%
 
Sponsored Post
Top
Log in Register