BTC USD 36,685.3 Gold USD 1,799.21
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Boleh tolong bagi review internet business SMS ni scam ke?

chrome76

Active+ Member
Joined
Dec 25, 2005
Messages
3,752
Reaction score
25
Points
30
+44 tu prefix utk UK.. kejadah sampai kesana???

:(scam:(scam
 
Sponsored Post

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
Upgrade Handphone dapat duit? mana datang duit tu?

http://www.globalsurf.com.my/system.html

SC20130705-234346.png


STATEMENT2.JPG




sila tolong review & jelaskan business model

tks


Sebenarnya ini adalah perniagaan BULK SMS. Mula2 kena register (FREE) sebagai ahli. Lepas tu terpulang sama ada kita nak upgrade atau tak. Kalau kita pilih utk upgrade, maka setiap orang yg duduk bawah kita, kita akan dapat duit dari orang tu. Setiap kali ada orang register bawah kita, sistem akan hantar notification ke hp kita. Kalau tak nak terima notis tu, UNTICK jer semua option dalam backoffice/user panel.

Contoh, ada orang upgrade dgn nilai package sekian2, maka kita akan dpt certain percentage dari jumlah nilai upgrade dia tadi, katalah dapat RM20. So RM20 tu akan masuk ke dalam akaun kita. Tapi itu HANYA kalau kita sendiri dah upgrade. Kalau kita sendiri pun blm upgrade, just jadi free user jer, maka kita akan dapat notis sms yg berbunyi lebih krg mcm ni: 'Congratulation, DIANA has registered under you, you have lost 1MWP=RM1.' Lebih kurang mcm tu.

Kalau ikut flyer yg diorang edarkan, ada yg dapat sampai puluh2 ribu dalam 2-3 bulan jer buat promotion. Siap ada testimonial dgn gambar lagi. Benda ni popular kat Malaysia, Indonesia, Thailand, Hong Kong, etc... negara2 Asia Tenggara.. tapi sejauh mana betul tidaknya program ni, Wallahua'lam...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register