Boleh tak bagi review pasal honda civic FC 1.8 s?

CG Sponsors




sitinorain

Active Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
1,357
Reaction score
44
Points
30
Kawan sy habaq, 1.8 tak susah jaga berbanding 1.5turbo. keta apa pun yg turbo kena pi service lebih kerap, lebih rm.

Apapun Civic 1.8 & 1.5T keduanya sedap dipandu & ditumpang. Rasa mcm dok dlm kabin jet.
oh...kira bnyk juga kos nak pakai kereta turbo ni
 
Sponsored Post

mr.dede

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2010
Messages
11,358
Reaction score
195
Points
123
kawe pki fc 1.8
stahun lebih dah..
mantap kecuali handling..ada org ckp ok..tp bg kawe tak cukop mantap cornering civic fc nih.
klu tt beli ley join grup cfcc,aktif gila
 

mat gen2

Active+ Member
Joined
Nov 3, 2012
Messages
3,270
Reaction score
23
Points
25
Honda sekarang memang panjang ke waiting list?
saya baru proceed loan HRV alhamdulilah full loan lulus..tp harga baru hrv mngkin ada lain skit

so proceed civic 1.8s memandangkan orang rumah x sabar nk merasa kereta baru..sekali kena tnggu smpai hujung bulan 10 daa:((

loan lulus kereta plak tkde dulu kereta ade loan plak tak lulus:))
 

Kretos

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2010
Messages
244
Reaction score
8
Points
15
saya baru proceed loan HRV alhamdulilah full loan lulus..tp harga baru hrv mngkin ada lain skit

so proceed civic 1.8s memandangkan orang rumah x sabar nk merasa kereta baru..sekali kena tnggu smpai hujung bulan 10 daa:((

loan lulus kereta plak tkde dulu kereta ade loan plak tak lulus:))
Bp bosku market civic ketam ni? de rebate?
Congrats bosku dpt kete baru nnt.
 

mygol

Super Active Member
Joined
Apr 10, 2008
Messages
5,755
Reaction score
69
Points
70
Esok baru nak submit loan

amik 1.5 TC..
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,129
Reaction score
211
Points
123
dah pakai fc almost setahun, dulu pakai fd..
kalo bab engine laju ke tak aku tak tau sangat. sebab jimat minyak yang aku focus. so far turbo 1.5 lg jimat dari fd 2.0 dulu...
fc nie kalo nak sumbat rim payah tol nak sedapkan hati.. pakai 17 rase x ngam, tukar 18 pun rase tak best lagi... nie aku rase nak pakai 20 laks..~X( bodykit aku pakai modulo.
fd dulu senang je, amek type r bodykit sumbat 17 dah okey..
 

kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,395
Reaction score
230
Points
133
kereta lawa..tapi kalau banyak sangat atas jalan jadi tak lawa pulak..entahlah..common sense bagi aku.

kalau ada duit aku ambek hyundai i0 tu...entah kenapalaa aku minat sangat hybrid ni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register