Boleh tak bagi review pasal honda civic FC 1.8 s?

CG Sponsors




Sponsored Post

BRAVOZULU

Active Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
1,535
Reaction score
148
Points
33
geng dlm ni ada tak yg guna honda civic hybrid tahun 2013 ke atas laaa. kawan tengok harga dia mcm lebih murah berbanding dgn non hybrid. kenapa yea, cuba bagi pencerahan sikit, apa apa apa isu tentang senggaraan kee utk model hybrid nii
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
22,793
Reaction score
2,227
Points
201
geng dlm ni ada tak yg guna honda civic hybrid tahun 2013 ke atas laaa. kawan tengok harga dia mcm lebih murah berbanding dgn non hybrid. kenapa yea, cuba bagi pencerahan sikit, apa apa apa isu tentang senggaraan kee utk model hybrid nii
Kereta hybrid harga memang cepat turun. Harga bateri honda ima dalam 5k kalau tak silap.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,269
Reaction score
1,542
Points
201
keta pesona aku guna amaron lain mcm la batteri ni.. pkp ni seminggu x hidup keta risau plak.. bile start terus hidup.. mcm keta smlm gerak.. padahal da seminggu... battery da 2 tahun... hahaha
 

BRAVOZULU

Active Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
1,535
Reaction score
148
Points
33
Kereta hybrid harga memang cepat turun. Harga bateri honda ima dalam 5k kalau tak silap.
owh yea keee bos, ok tq. keta hybrid nampak lebih kemas sebab siap leather seat, dan accsesori yg agak cun. bateri ima tu biasanya tahan berapa tahun bos, klu keta tahun 2013 bagus lagi kee bateri ima tu biasanya.
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
22,793
Reaction score
2,227
Points
201
owh yea keee bos, ok tq. keta hybrid nampak lebih kemas sebab siap leather seat, dan accsesori yg agak cun. bateri ima tu biasanya tahan berapa tahun bos, klu keta tahun 2013 bagus lagi kee bateri ima tu biasanya.
Sepatutnya elok lagi lah kalau owner jaga elok2 sebab Honda Malaysia bagi warranty 8 tahun untuk bateri hybrid ni. Check buku servis dulu, kalau dia memang servis kat Honda SC senang sikit nak claim kalau bateri hybrid dah rosak.
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,805
Reaction score
165
Points
73
Sepatutnya elok lagi lah kalau owner jaga elok2 sebab Honda Malaysia bagi warranty 8 tahun untuk bateri hybrid ni. Check buku servis dulu, kalau dia memang servis kat Honda SC senang sikit nak claim kalau bateri hybrid dah rosak.
Kan..honda kete hybrid die bagi jaminan batery 8 tahun..padahal org loan 9 tahun..aduh jem..

P/s: aku jenis konservatif sikit..turbo tak yakin, hybrid risau.. 😅
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
22,793
Reaction score
2,227
Points
201
Kan..honda kete hybrid die bagi jaminan batery 8 tahun..padahal org loan 9 tahun..aduh jem..

P/s: aku jenis konservatif sikit..turbo tak yakin, hybrid risau.. 😅
hehe. jangan risau sangat. kalau kita jaga elok InsyaAllah ok je.

kalau rosak cepat2 claim warranty.
 

BRAVOZULU

Active Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
1,535
Reaction score
148
Points
33
Kereta hybrid harga memang cepat turun. Harga bateri honda ima dalam 5k kalau tak silap.
harga rm5K tu utk bateri saja atau semua komponen penukaran berkaitan. klu rm5K je kira berbaloi laaa sbb harga dia berbeza dengan yg bukan hybrid lebih rm10K gak.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register