Boleh tak bagi review pasal honda civic FC 1.8 s?

CG Sponsors




exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,560
Reaction score
113
Points
73
Aku pegi conference tengah2 kl..

Pagi2 sesak jem, yg selalu aku nampak civic 1.8 ni..

Yg turbo susah nak nampak tengah bandar kl yg sesak ni..

Maybe aku yg tak perasan, atau pemilik 1.5 tcp ni lebih selesa bawak motor g keje,
 
Sponsored Post

SeeZ

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2010
Messages
3,521
Reaction score
7
Points
25
Aku pegi conference tengah2 kl..

Pagi2 sesak jem, yg selalu aku nampak civic 1.8 ni..

Yg turbo susah nak nampak tengah bandar kl yg sesak ni..

Maybe aku yg tak perasan, atau pemilik 1.5 tcp ni lebih selesa bawak motor g keje,
ye betul.. bawak motor je senang, tak sakit kepala hadap jem:LOL:
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,560
Reaction score
113
Points
73
Kalau borak dlm fb cfcc dan watsapp group, sembang sume tak nak kalah..

Tapi satu benda yg jarang org nak cerita ialah, pasal turbo lag
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
20,671
Reaction score
1,718
Points
201
Honda Civic 1.8 Ujian Masa Pecutan & Top Speed
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,560
Reaction score
113
Points
73
Honda Civic 1.8 Ujian Masa Pecutan & Top Speed

Aku pun bukan jenis bawak membabi buta..

Pernah paling laju aku pijak sampai 190, tu pun sebab tak perasan..boleh tekan lagi kalau nak sebenarnye.. (dlm honda malaysia top speed 200km/h, tapi kalau dlm group cfcc selalu around 203-207km/h top yg depa dapat utk kete standard..

Utk harga, rupe dan performance kete ni,aku rase berbaloi..

Biasela..yg bawak 1.5 turbo, kalau sembang dlm fb tu, sume tak nak kalah..
Tapi x nak plak highlight issue oil life drop cepat sangat kalau sangkut jem, idle terlalu lame atau pemanduan terlalu lasak..

Bawak yg naturally aspirated, rase nak tekan, tekan je..(jgn salah anggap, yg turbo tetap lebih baik dari yg NA dari segi prestasi)...tapi utk jangkamasa panjang, 1.8 na lebih senang dijaga..

1.8 civic ni, aku bagi on par dengan kete2 2.0 yg lain mcm camry,teana etc etc..
Even altis yg baru lancar pun hp dan torque lagi rendah dari civic ni



P/s: naturally aspirated car comparison, lancer 2.0 gt 0-100 10 sec, civic 1.8 10.4 sec, inspira 2.0 10.5 sec, x70 1.8 turbo 10.5 sec, inspira 1.8 11.5 sec



Nak laju tapi murah? Bukan maibi,

Tunggu x50 dual clutch transmission.. 0-100 7.9 sec..civic turbo pun kalah..harga dijangka lingkungan bawah 80k utk yg paling basic nanti
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,560
Reaction score
113
Points
73
Dengar ramai tunggu stock civic..ade yg dah tunggu booking berbulan pun ada 😅🙈
 
Sponsored Post
Top
Log in Register