Boleh tak bagi review pasal honda civic FC 1.8 s?

Recommended Brokers


exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,515
Reaction score
111
Points
73
Salam semua..

Macam yg semua tahu.. Sales honda kembali meletup bile latest version civic ni keluar..

Ikut statistik.. Ramai yg beli civic 1.5 turbo..

Aku try jugak google pasal 1.8s ni.. Tak banyak sangat review atau perhatian yg diberi pada varian.. Rata2 semua fokus tumpu pada si "tebo" ni..

Korang ade tak yg pakai 1.8 s ni? Tak pun yg pernah test drive? Cube share sikit info/pengalaman..


Tq☺
 
Sponsored Post

balang

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,395
Reaction score
60
Points
70
tak pernah bawa tapi pernah naik jadi passenger, tanya member yang 1.8s fc ni no issue sangat, cuma ada rattling issue saja..bawak ke sc dah ok..tapi den pernah bawak 1.5tc 3 kali, semua mode S, pergh..berhantu kereta ni..hampir2 nak letak dp..nasib baik bini bagi sabar..
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,804
Reaction score
316
Points
131
member aku amek yg bukan turbo tu...

katenye turbo ade isu psl overheating mcm tu la
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,515
Reaction score
111
Points
73
tak pernah bawa tapi pernah naik jadi passenger, tanya member yang 1.8s fc ni no issue sangat, cuma ada rattling issue saja..bawak ke sc dah ok..tapi den pernah bawak 1.5tc 3 kali, semua mode S, pergh..berhantu kereta ni..hampir2 nak letak dp..nasib baik bini bagi sabar..
Haha.. Sabar bang.. Sabar..

Tula.. Aku pun bukan desperate sangat nak tuka kete baru, tapi ngenagkan anak post ke kl, aku keje di utara, so setiap minggu aku kene berulang tgk anak.. Perlukan kereta yg lebih berkuasa kuda disampaing harga yg mampu beli dan mampu bayar, maintain, pakai secara harian
 

puyol

Legendary Member
Joined
Jun 28, 2011
Messages
19,891
Reaction score
1,552
Points
191
Ford Focus pun 1.5T tapi output lagi tinggi dari Honda Civic. Sekarang ni ada diskaun 23k. Boleh dapat dalam RM95000.
 

sitinorain

Active Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
1,357
Reaction score
43
Points
30
terbaik ni.... ada org ckp 1.8 lg sedap dr 1.5 turbo... tp lampu led depan dia memang mengamcam
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,515
Reaction score
111
Points
73
ada video dua2 kapasiti enjin tu..

mmg 1.5T menang semuanya, acceleration, topspeed, fuel consumption..

ambik je 1.5T bos, banyak beza RM ke 1.8si ngan 1.5T??
Beza harga @ hutang la bang.. Hihi
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,515
Reaction score
111
Points
73
Ford Focus pun 1.5T tapi output lagi tinggi dari Honda Civic. Sekarang ni ada diskaun 23k. Boleh dapat dalam RM95000.
Takut tak mampu maintain je kereta continental ni.. Spare part pun rasenye boleh tahan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register