BTC USD 43,047.6 Gold USD 1,750.84
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Boleh sesiapa tolong buatkan EA Lawan Candle Sebelumnya?

Status
Not open for further replies.

5757

Fun Poster
Joined
Mar 23, 2010
Messages
485
Reaction score
7
Points
15
Salam semua, saya ada 1 strategy dimana saya fikir agak profit dan minta sesiapa yg pakar coding boleh bantu buatkan ea. Strategi dia begini:

1) EA akan open position selepas candle semasa

2) Open position berdasarkan lawan candle sebelumnya, jika candle sebelum sell, maka dia akan open buy; dan sebaliknya

3) Take profit hanya 10pips, stop loss jika body melebihi shadow atas jika candle sebelum adalah sell

4) Jika tidak profit dan body candle semasa melebihi shadow bawah sebelumnya jika sell, maka dia akan terus cut loss dan open position baru dengan double lot dengan sell, dan sebaliknya

variable yg diperlukan: lot, multiplier, magic number


Harap warga CG yg pakar dalam coding boleh dan sudi bantu saya. Terima kasih.
 
Last edited:
Sponsored Post

teapear

Active Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
2,199
Reaction score
368
Points
51
senang je ni.. tapi aku malas dah nak coding EA..

sebab banyak teknik bila aku backtest.. tak banyak yang boleh survive lebih setahun..
 

MR GUN

Freshie
Joined
Dec 25, 2020
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Salam semua, saya ada 1 strategy dimana saya fikir agak profit dan minta sesiapa yg pakar coding boleh bantu buatkan ea. Strategi dia begini:

1) EA akan open position selepas candle semasa

2) Open position berdasarkan lawan candle sebelumnya, jika candle sebelum sell, maka dia akan open buy; dan sebaliknya

3) Take profit hanya 10pips, stop loss jika body melebihi shadow atas jika candle sebelum adalah sell

4) Jika tidak profit dan body candle semasa melebihi shadow bawah sebelumnya jika sell, maka dia akan terus cut loss dan open position baru dengan double lot dengan sell, dan sebaliknya

variable yg diperlukan: lot, multiplier, magic number


Harap warga CG yg pakar dalam coding boleh dan sudi bantu saya. Terima kasih.


Bolehlah sy cb bantu u, kirim email u k [email protected].
Sy akn buat EA yg u nak.
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.17047
USD / JPY
110.966
GBP / USD
1.37148
USD / CHF
0.92568
USD / CAD
1.26189
EUR / JPY
129.882
AUD / USD
0.72890

CG Sponsors




Top
Log in Register