Boleh sesiapa tolong buatkan EA Lawan Candle Sebelumnya?

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18110
USD / JPY
106.705
GBP / USD
1.30664
USD / CHF
0.9105
USD / CAD
1.32369
EUR / JPY
126.030
AUD / USD
0.71677

CG Sponsors




5757

Fun Poster
Joined
Mar 23, 2010
Messages
486
Reaction score
7
Points
15
Salam semua, saya ada 1 strategy dimana saya fikir agak profit dan minta sesiapa yg pakar coding boleh bantu buatkan ea. Strategi dia begini:

1) EA akan open position selepas candle semasa

2) Open position berdasarkan lawan candle sebelumnya, jika candle sebelum sell, maka dia akan open buy; dan sebaliknya

3) Take profit hanya 10pips, stop loss jika body melebihi shadow atas jika candle sebelum adalah sell

4) Jika tidak profit dan body candle semasa melebihi shadow bawah sebelumnya jika sell, maka dia akan terus cut loss dan open position baru dengan double lot dengan sell, dan sebaliknya

variable yg diperlukan: lot, multiplier, magic number


Harap warga CG yg pakar dalam coding boleh dan sudi bantu saya. Terima kasih.
 
Last edited:
Sponsored Post

teapear

Active Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
1,875
Reaction score
194
Points
43
senang je ni.. tapi aku malas dah nak coding EA..

sebab banyak teknik bila aku backtest.. tak banyak yang boleh survive lebih setahun..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register