my360cam
Active Member
- Messages
- 1,625
- Joined
- Oct 6, 2017
- Messages
- 1,625
- Reaction score
- 65
- Points
- 30
teringat minggu lepas bini tak ada kat rumah..
aq cuba masak tomyam..
setelah rujuk kt google..
senang rupanya..
buka api ..masuk air ..kat rak banyak jenis kuib perasa..
capai satu yg kotak besar terus ambil seketul..campak terus dlm periuk..
masuk kacang panjang..dgn ayam..masuk garam..gula sikit
senang rupanya..
bila mendidih ..tomyam selalunya merah nape la putih lak?
aq cuba rasa...tak ada rasa tomyam pun..
chek balik kuib apa yg aku ambil..rupanya kuib perasa ayam..
cam na ni ..buka peti ais nasib baik ada pes tomyam..
selamat..entah sedap ke tak W.A..
tak cakap kat anak2 pun ayah tersalah masak..)
Petang aq tengok peruik dah siap basuh..kira sedap latu...haha![]()
Tom yam nak sedap buh paste banyak
Buh udang sotong banyak banyak ngan isi ayam
Rasanya ni punca penyakit
Mknan darat(ayam) campur dgn laut(udang sotong etc), makan sekali..penyakit menjadi jadi
Laaaa cheq tak besa makan tom yam ka
Memang tom yam dia campur ayam sotong udang semua
Baru tau ka)
)
Guna serbuk perida campak apa pun sodap nyam nyam)