boleh ke pajak tanah pada bank untuk dapatkan pinjaman?

Recommended Brokers


Sponsored Post

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
653
Points
111
Ada satu hari tu den ada jumpa pegawai bank islam n kebetulan nk proses dokumen den ambik masa jugak,den tya staff bank islam tu psl ni.dia ckp bank islam x ambik.kebetulan ade member dia dr public bank kat bank tu,member dia ckp public bank ambik.x tau ler public bank ambik atau x.

Ada sorang den kenal, dia buat loan kat agrobank.Loan dia patutnya x lulus tp manager loan tu pi letak dlm dokumen dia yg dia ada tanah kat negeri 9.boleh jer lulus.

Pastu, ade kwn den nk cagar tanah dia kat bank rakyat,bank rakyat reject sbb dah byk org cagar x boleh byr.bile lelong x laku2. :))

Den tya sorang lg org yg bese bab2 loan,dia ckp memula sekali perkara yg penting ialah income bulan2 org yg nk buat loan tu.bank ade kategori peminjam a,b,c,d.Den x tau mane bab2 kategori ni tp ada kategori yg loan hanya boleh diluluskan oleh manager negeri yg besenya memang kene reject.

Pppssttt...abg den manager bahagian loan satu agency gomen.Kalau dia luluskan loan peminjam yg x cukup syarat n org yg pjm tu x byr,gaji dia kene potong. :))
 

kasmarol

Super Active Member
Joined
Dec 12, 2008
Messages
9,925
Reaction score
56
Points
70
Ada satu hari tu den ada jumpa pegawai bank islam n kebetulan nk proses dokumen den ambik masa jugak,den tya staff bank islam tu psl ni.dia ckp bank islam x ambik.kebetulan ade member dia dr public bank kat bank tu,member dia ckp public bank ambik.x tau ler public bank ambik atau x.

Ada sorang den kenal, dia buat loan kat agrobank.Loan dia patutnya x lulus tp manager loan tu pi letak dlm dokumen dia yg dia ada tanah kat negeri 9.boleh jer lulus.

Pastu, ade kwn den nk cagar tanah dia kat bank rakyat,bank rakyat reject sbb dah byk org cagar x boleh byr.bile lelong x laku2. :))

Den tya sorang lg org yg bese bab2 loan,dia ckp memula sekali perkara yg penting ialah income bulan2 org yg nk buat loan tu.bank ade kategori peminjam a,b,c,d.Den x tau mane bab2 kategori ni tp ada kategori yg loan hanya boleh diluluskan oleh manager negeri yg besenya memang kene reject.

Pppssttt...abg den manager bahagian loan satu agency gomen.Kalau dia luluskan loan peminjam yg x cukup syarat n org yg pjm tu x byr,gaji dia kene potong. :))
peh sampai ke tahap ni mmg x laku sudah properties dgn bank #:-S#:-S
 

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
653
Points
111
peh sampai ke tahap ni mmg x laku sudah properties dgn bank #:-S#:-S
Dalam malaysia ni,institusi kewangan boleh ade 1 jer properties.sbb tu menara bank tinggi2.:D

kalau bank nak bukak cawangan kene sewa bangunan.
 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
1,671
Reaction score
94
Points
30
kalo 1 geran tanah tu kongsi byk nama, contoh 1 geran ada 4 nama bole pajak dekat bank jugak ke?? dan kalau bole dan dipendekkan cerita tukang pajak tu xmampu nak bayar balik, ape akan jadi pada tanah yg dipajak tu?
 

nx105

Active Member
Joined
Jan 20, 2009
Messages
1,657
Reaction score
86
Points
30
bank mana sekarang ni terima pajakan tanah utk wat pinjaman???
 

Mystycque

Fun Poster
Joined
Aug 8, 2012
Messages
960
Reaction score
60
Points
20
thansk admin..soalan saya:
kawan saya ada berhutang saya 60k untuk beli rumah selangorku (rumah kos rendah) secara tunai..sekrang dia cakap dia tak boleh bayar hutang tu dan nak jual rumah tu tak boleh..bolehkah dia pajak rumah tu kat bank dan dapatkan cash?lokasi rumah di dengkil
 

myfast01

Fun Poster
Joined
Dec 23, 2011
Messages
524
Reaction score
8
Points
15
thansk admin..soalan saya:
kawan saya ada berhutang saya 60k untuk beli rumah selangorku (rumah kos rendah) secara tunai..sekrang dia cakap dia tak boleh bayar hutang tu dan nak jual rumah tu tak boleh..bolehkah dia pajak rumah tu kat bank dan dapatkan cash?lokasi rumah di dengkil
tukar nama jer la kat tuan yang bagi pinjam duit.. ker tak boleh jugak..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register