Boleh Ke Kalau Kita Nak Tukar Nama Di MyKad?

CG Sponsors




wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
ada org kata boleh kita tukar nama di mykad. betul ke? habis camana dengan nama kat sijil lahir dan sijil2 peperiksaan yg lain??

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:D:D:D
 
Sponsored Post

advanzato

Active+ Member
Joined
Apr 28, 2008
Messages
3,293
Reaction score
13
Points
25
ada org kata boleh kita tukar nama di mykad. betul ke? habis camana dengan nama kat sijil lahir dan sijil2 peperiksaan yg lain??

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:D:D:D
Tak bole tukar sesuka ati... Kalau ada kesilapan dari segi nama tak sama ngan surat beranak aje baru bole... Itu pun kecoh, banyak protokol. Kena angkat sumpah ler, kena mintak sign ler... Mak aku dah kena dulu kemain seksa lagi.. Padahal dulu surat beranak dah terang2 tulis nama betul.
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,420
Reaction score
21,052
Points
1,671
mmg seksa nk tukar w/pun salah tu salah officer jpn tu..mmg mcm haram..makcik aku nk tukar "bin" ke "binti" (yg ni dah terang2 mmg salah lahanat keje kt jpn tu la) punyela byk keje..eh kita yg kena wt repot polis, angkat sumpah semua..menyusahkan org btol
 

wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
kawan aku tukar boleh....
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,420
Reaction score
21,052
Points
1,671
mmg seksa nk tukar w/pun salah tu salah officer jpn tu..mmg mcm haram..makcik aku nk tukar "bin" ke "binti" (yg ni dah terang2 mmg salah lahanat keje kt jpn tu la) punyela byk keje..eh kita yg kena wt repot polis, angkat sumpah semua..menyusahkan org btol
 

miszfatin

Fun Poster
Joined
Sep 23, 2008
Messages
208
Reaction score
0
Points
10
kalau leh tukar sesuka hati,
sure ramai yg akan tukar nama diaorg kan..
cam nama2 kampung yg berlagak nak nama glamour2 tu..
hehe..
khadijah jd khaty...
:p
 

Dev

Fun Poster
Joined
Mar 3, 2010
Messages
224
Reaction score
0
Points
10
memang boleh, tapi protokol dan syarat sangat2 ketat...
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
tt ni dari nama tokdor nak tukar jadi pak dogol ke?:))


Kalo saloh sebab officer JPN, baik kerajaan buat procedure yang simple2 aja lah

tak perlu panjang2
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
kena ada sebab yang munasabah..baru dibenarkan..kalu saja2 memang tak dibenarkan..
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
tak rumit mana..cuma banyak borang dan urusan lain..tu yang buat leceh..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register