BTC USD 16,969.1 Gold USD 1,797.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help boleh ke bukak akaun bank kalau dah blacklist?

Zmobile

Junior Member
Messages
73
Joined
Sep 15, 2021
Messages
73
Reaction score
15
Points
11
Tak tahulah bsn..sbab saya first try bsn tak boleh ic reject..susah klau jdi cmni bank malaysia ni Susah kira...try la dlu tak try x thu haha
Sebab apa kena reject? IC tak boleh dibaca ke apa
 
Sponsored Post

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,130
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,130
Reaction score
1,697
Points
151
Mgkin rules baru bank negara yg kita xtau..
 

siamanggagapp

Super Active Member
gem
Messages
5,995
Joined
Jul 20, 2013
Messages
5,995
Reaction score
1,705
Points
151
Byk rules yg dh berubah

Dulu klau muflis depa habaq akaun tabung haji tk trkesan tp la ni mmg akan freeze skali sama mcm akaun2 bank
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,130
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,130
Reaction score
1,697
Points
151
Byk rules yg dh berubah

Dulu klau muflis depa habaq akaun tabung haji tk trkesan tp la ni mmg akan freeze skali sama mcm akaun2 bank
Tu la..mmg bnyk berubah dari masa ke semasa...bila kena kt kita baru tau..
 

jaih

Legendary Member
gem
Messages
11,022
Joined
Jan 14, 2006
Messages
11,022
Reaction score
880
Points
171
Byk rules yg dh berubah

Dulu klau muflis depa habaq akaun tabung haji tk trkesan tp la ni mmg akan freeze skali sama mcm akaun2 bank
ikut undang2 yer.. .mmg akan dibekukan.. tp boleh diaktifkan untuk mengerjakan haji... dengan kata lain... selagi tak wat haji.. akaun tu akan aktif dan tak dibekukan..... bila dah balik haji.. baru lerr akaun tu dibekukan.
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,130
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,130
Reaction score
1,697
Points
151
ikut undang2 yer.. .mmg akan dibekukan.. tp boleh diaktifkan untuk mengerjakan haji... dengan kata lain... selagi tak wat haji.. akaun tu akan aktif dan tak dibekukan..... bila dah balik haji.. baru lerr akaun tu dibekukan.
Ohh..ni pun info baru jgk ni.. 👍
 

jaih

Legendary Member
gem
Messages
11,022
Joined
Jan 14, 2006
Messages
11,022
Reaction score
880
Points
171
Assalamualaikum.... saya telah diberitahu oleh pihak guaman MBSB dimana mereka mengatakan bahawa saya akan dibankrapkan kerana tidak membayar hutang yang masih berbaki RM38,000.00. Bagaimana dengan akaun Tabung Haji saya?

JAWAPAN: Sekiranya diisytiharkan bankrap, akaun Tabung Haji akan dibekukan. Kebenaran akan diberikan kepada bankrap untuk mengaktifkan akaun Tabung Haji bagi tujuan mendaftar dan mengerjakan Haji. Akaun tersebut selanjutnya akan ditutup sertamerta setelah bankrap pulang daripada mengerjakan Haji dan baki akan diserahkan kepada KPI untuk faedah pemiutang.

Cth situasi dr webpage MdI.
 

siamanggagapp

Super Active Member
gem
Messages
5,995
Joined
Jul 20, 2013
Messages
5,995
Reaction score
1,705
Points
151
ikut undang2 yer.. .mmg akan dibekukan.. tp boleh diaktifkan untuk mengerjakan haji... dengan kata lain... selagi tak wat haji.. akaun tu akan aktif dan tak dibekukan..... bila dah balik haji.. baru lerr akaun tu dibekukan.

Tiada transaksi keluar duit dr akaun tabung haji bole dibuat jika dh muflis even tk pegi haji lg.

Kebenaran guna akaun tu hanya sementara shj jika dipilih g haji thn brkenaan hanya utk byr kos haji & kos2 prsiapan ke sna.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
41,203
Joined
Jul 1, 2008
Messages
41,203
Reaction score
4,286
Points
261
Awards
1
email ke bnm aa kenape blacklist and mcm mane nak buka acc
 
Sponsored Post

Top
Log in Register